Aan de Gerberastraat werd, ondanks de hevige storm,  het eerste buurt-whatsappbord geplaatst. | Foto: Piet van Kampen
Aan de Gerberastraat werd, ondanks de hevige storm, het eerste buurt-whatsappbord geplaatst. | Foto: Piet van Kampen Foto:

Eerste bord whatsapp buurtpreventie geplaatst

preventie n Een buurt-whatsappgroep is een nieuw fenomeen om de wijk veiliger te maken. Een wakend oog en oor wat in samenwerking met de politie een belangrijk preventief hulpmiddel kan zijn om verdachten en criminelen het leven moeilijk zo niet onmogelijk te maken.

Door Piet van Kampen

Het eerste waarschuwingsbord werd vorige week vrijdag door initiatiefneemster Lyda van der Plas onthuld.

Inmiddels telt de groep 35 deelnemers. Naar aanleiding van een autodiefstal en inbraken in de wijk is de groep opgericht. In Katwijk zijn er momenteel al 21 groepen actief. De coördinatoren van de groepen hebben onderling contact. 'Je kunt van elkaar leren en ervaringen uitwisselen' is de visie van Lyda.

Burgemeester Frank Koen die ook ter plaatse was, noemt het een serieuze zaak. 'Maar het moet geen babbelbox worden' waarschuwde hij nadrukkelijk. 'Om die reden zijn er in andere groepen al mensen teruggetrokken'.

Na zijn stichtende woorden was het aan Lyda om op een in allerijl aangerukte trap het bord bij windkracht 9 in het bijzijn van de burgervader, de politie en een aantal bewoners te onthullen.