Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Turnsters van SKR doen het goed tijdens turnwedstrijden in Lisse

turnen n Voor het derde achtereenvolgende jaar werden op zaterdag 18 februari de Duin- en Bollenstreek Turnwedstrijden georganiseerd. Bij deze wedstrijden, waar onder andere jongens en meisjes uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg meededen, wisten alle deelnemende verenigingen de nodige medailles in de wacht te slepen.

"Omdat er vijf verenigingen uit de Duin- en Bollenstreek meedoen – waaronder SKR - wordt er elk jaar gewisseld van locatie en dit keer was gekozen voor Sportcomplex de Waterkanten in Lisse," vertelt een van de organisatoren van het evenement.

"Deze wedstrijden zijn specifiek gericht op de recreatieve groepen," vertelt zij verder. "Deze jongens en meisjes hebben buiten de onderlinge wedstrijden van de verengingen, geen regionale wedstrijden, zoals onze selectiegroepen die kennen. Tijdens deze wedstrijd kunnen de jongens en meisjes van SKR zich op hun eigen niveau meten met deelnemers van verschillende verenigingen uit de regio."

De wedstrijd was ingedeeld in verschillende rondes en diverse niveaus. De niveaus zijn onder andere afhankelijk van de leeftijd. De meisjes turnden op vloer, balk, trampoline en brug ongelijk en de jongens trampoline, ringen, rekstok en vloer. Er deden in totaal zo'n 350 kinderen mee, verdeeld over de vier wedstrijdrondes. Op alle niveaus waren medailles te verdienen, waarvan SKR er ook weer een mooi aantal binnen wist te slepen.

De hal op Sportcomplex de Waterkanten in Lisse, waar de wedstrijden werd gehouden, beschikt over een schitterende tribune, die tot de nok toe gevuld was met publiek. "Prachtig om te zien dat er zoveel ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden aanwezig waren. We kunnen weer terugkijken op een topdag".