Ook voor het grondstofjutten is er aandacht tijdens de lezing over de Noordzee. | Foto: PR
Ook voor het grondstofjutten is er aandacht tijdens de lezing over de Noordzee. | Foto: PR Foto: pr

Avond over de Noordzee in bibliotheek

zee n In samenwerking met Natuurcentrum Katwijk organiseert Bibliotheek Katwijk een interessante Avond over de Noordzee. Op maandag 6 maart om 20.00 uur komen Cor Kuyvenhoven van 'Duik de Noordzee schoon' en Noortje Schrauwen van de 'Grondstofjutters' in de Hoofdbibliotheek vertellen over de vervuiling van de Noordzee.

Cor Kuyvenhoven is geen onbekende als het om de Noordzee gaat. Vorig jaar gaf hij al voor 100 man een lezing in de bieb over de wrakken in de Noordzee. Dit keer vertelt hij aan de hand van een fotopresentatie meer over de vervuiling van de Noordzee waarmee hij, tijdens zijn vele duikexpedities, wordt geconfronteerd. Ook de organisatie 'Duik de Noordzee schoon' komt aan bod, evenals de totstandkoming van het boek 'In de Diepte'.
Antropoloog Noortje Schrauwen van de 'Grondstofjutters' schetst juist oplossingen voor de vervuiling. Hoe kunnen we in Katwijk een handje helpen? Ze deelt haar ervaringen en laat zien hoe lokale gemeenschappen door samen te werken wel degelijk impact kunnen hebben op zo'n groot complex vraagstuk.

De lezing begint om 20.00 uur in de Hoofdbibliotheek aan de Schelpendam. Toegangskaarten zijn te verkrijgen in alle bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. Toegang: leden Bibliotheek Katwijk € 6,- en niet-leden € 8,-.