De samenwerking tussen Haringrock, Rabobank en het Ondernemershuis Katwijk werd agelopen vrijdag bezegeld, | Foto: Piet van Kampen
De samenwerking tussen Haringrock, Rabobank en het Ondernemershuis Katwijk werd agelopen vrijdag bezegeld, | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Samen sterk voor een geweldig weekend

Haringrock n De Visserijdagen keren deze zomer helaas niet meer terug onder de samenwerking met SVK. Daarvoor in de plaats komen er een Vrijmarkt en een Ondernemersplein met behoud van de visserijmarkt. Een bredere variant van de markt die deels op de boulevard en in het winkelhart – in samenwerking met de winkeliersvereninging- van Katwijk zal plaats gaan vinden.

Door Piet van Kampen

Gelijktijdig is het de 31e Haringrock, een succesvolle muzikale traditie die op 14 en 15 juli weer vele duizenden bezoekers zal weten te trekken. De drie evenementen die in dat weekend plaats vinden worden gedragen door bovengenoemde partijen.

Vorige week vrijdag werd de samenwerking bezegeld door enthousiaste vrijwilligers die er veel vertrouwen in hebben dat het weekend van half juli weer een topweekend in onze kustplaats zal gaan worden.

Ton Frissen, de drijvende kracht achter het Haringrock: 'De Visserijdagen zijn jammer genoeg verleden tijd maar daarvoor in de plaats komt er een grote Vrijmarkt op het evenementplein aan de Boulevard en in het winkelcentrum. Er hebben zich inmiddels al 120 deelnemers aangemeld om een kraam te bemannen. Het is wel de bedoeling dat er op de Vrijmarkt ook een stukje Katwijkse visserijcultuur herkenbaar zal zijn, dat hoort nu eenmaal bij ons dorp en de traditie', is hij terecht van mening.

Op dezelfde 15e juli zal het plein naast restaurant De Zwaan tot Ondernemersplein worden omgedoopt. Voor gevestigde ondernemers maar ook voor startende ondernemers. Vanuit het Ondernemershuis Katwijk is er de hoop dat er voor mensen die vanwege een beperking moeilijk een plaatsje in de maatschappij vinden er de nodige arbeidsplaatsen kunnen worden aangeboden of contacten worden gelegd. De organisatie hiervan is in handen van vrijwilligers vanuit Haringrock. Arina Frissen en Marc Oudshoorn zullen de kar gaan trekken met ondersteuning van mensen van de Rabobank en het Ondernemerhuis.

'Wij willen die dag zoveel mogelijk mensen bij elkaar brengen', is de filosofie van Frissen. Over het succes van het Haringrock zit hij niet in de war. Dat is immers elk jaar opnieuw een grote hit.