Ilse Kuijt was tegen Lekdetec goed voor 18 punten. | Foto:
Ilse Kuijt was tegen Lekdetec goed voor 18 punten. | Foto: Foto: Cor de Mooy

Grasshoppers D1 kan Lekdetec niet stoppen

Basketbal n Een prachtig affiche afgelopen zaterdagavond in sporthal Cleijn Duin. Koploper Lekdetec Bemmel kwam op bezoek in Katwijk, de ploeg van Rick Driessen bezet momenteel de tweede plek in de eredivisie.

In een goed gevulde sporthal begon Solar-systemen Grasshoppers matig aan de wedstrijd, Ilse Kuijt opende de score met een driepunter, maar daarna viel het stil. De bal viel niet lekker en de aanval was rommelig. Lekdetec liep uit naar een 3-11 voorsprong. Na 7 minuten wist Evelien Messemaker dan eindelijk te scoren, Grasshoppers krabbelde terug, maar Bemmel sloot het kwart af met 9-15. De Katwijkse guard in Bemmelse dienst, Karin Kuijt, kon te makkelijk penetreren naar de basket net als Lisanne de Jonge. De scores vielen over en weer, maar Lekdetec hield de voorsprong en was de bovenliggende partij. Fleur Kuijt en Ingrid van der Plas hielden Solar-systemen Grasshoppers in de wedstrijd. Ondanks het mindere spel ging de thuisploeg maar met een kleine achterstand naar de kleedkamer, 26-29.
Na rust bracht de Spaanse Irene Sanchez Gomez Grasshoppers op voorsprong (33-31) met een driepunter, daarna viel het aanvallend echter weer stil. De Katwijkers kwam nauwelijks tot scoren, daarentegen bleef Lekdetec met name via Loyce Bettonvil en Jacabine Klerx wel punten maken. De ploeg uit Bemmel sloeg weer een gat en liep uit naar een stand van 38-47. Nog 10 minuten te spelen en Solar-systemen Grasshoppers leek verslagen, echter vocht de Katwijkse selectie zich helemaal terug in de wedstrijd. Ingrid van der Plas was ijzersterk en maakte veel scores net als Ilse Kuijt (geen wonder dat het CTO/Royal Eagles dit talent binnen willen halen). Het was 55-56 met minder dan 4 minuten op de klok, door een driepunter van Yordi Kathman werd het 55-59. Een fieldgoal van Noor Driessen en 2 vrije worpen van Fleur Kuijt brachten de ploegen op gelijke hoogte, 59-59, met nog 1.09 te spelen. Lekdetec Bemmel vond een gat in de verdediging die Solar-systemen Grasshoppers tot zover terug in de wedstrijd had gebracht, Loyce Bettonvil knalde er een belangrijke driepunter in 59-62. Katwijk kon in de daarop volgende aanval geen score verzilveren en moest aan de handrem trekken met persoonlijke fouten. Uiteindelijk won de koploper Lekdetec Bemmel met 62-66.
Assistent coach Wouter Star zag na de wedstrijd mogelijkheden: "Er werd hard gestreden, maar Solar-systemen Grasshoppers kwam deze wedstrijd net te kort. Het spel was bij vlagen ondermaats, maar desondanks verliezen met (maar) 4 punten biedt veel perspectief voor deze jonge ploeg."
Zaterdag 18 februari is de belangrijke uitwedstrijd tegen Binnenland voor plaatsing voor de play offs. Woensdag, 22 februari wordt in sporthalhal Cleijn Duin de halve finale in het bekertoernooi gespeeld tegen Dozy Den Helder. Aanvang 20.45 uur.

Bingo bij de OV

Bingo n OV Katwijk aan den Rijn houd op woensdag 22 februari weer een gezellige bingoavond in De Roskam aan de Turfmarkt.

De avond begint om 19:30 uur. De avond wordt afgesloten met een wilde bingo en een verloting.

Voor de jeugd is er op woensdagmiddag 22 februari een bingo georganiseerd om 14:00 uur in De Roskam. Deze bingomiddag is voor de jeugd tot 12 jaar. De kosten bedragen € 2,50 maar daarmee speel je de gehele middag mee.