Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Kleuters COS bezoeken apotheek

Medicijnen n Op woensdag 8 februari brachten de kleuters van juf Karin van de Chr. Opleidingsschool een bezoek aan de Benu Apotheek bij het Raadhuis.

Op school staat het thema 'ziek zijn' centraal en daar hoort o.a. een bezoek aan de apotheek bij. De kleuters leerden hoe medicijnen worden klaargemaakt.
Ze bekeken hoe vroeger capsules werden gemaakt en ze mochten zelf helpen met het maken van een zalfje.
Er zijn ook medicijnen die geïnhaleerd moeten worden. De kleuters probeerden dit te doen met een nep toetertje wat een heel mooi geluid maakte.
De assistentes werden als dank voor de gastvrijheid verwend met een heerlijke cake, gemaakt van pilletjes.
Het was een leerzame en heel gezellige ochtend.


Middag COBK

bunyan n Op woensdag 22 februari houdt de Christelijke Ouderen Bond Katwijk haar eerste contactmiddag van 2017 in 't Anker aan de Voorstraat.

Voorzitter dhr. Snoeij zal de middag openen. Deze middag zal in het teken staan van John Bunyan (1628-1688), de schrijver van het bekende boek 'De Christenreis naar de eeuwigheid'. Dhr. En mevr. Kieviet uit Sommelsdijk laten in woord en beeld het bewogen leven en werk van Bunyan zien.

Aanvang 14.30 uur. De zaal gaat open om 14.00 uur.


Strandrace Katwijk Fietst in topcompetitie KNWU

wielrennen n De strandrace van Katwijk Fietst is sinds onderdeel van de topcompetitie van de KNWU. Er zijn in Nederland totaal tien races. Dat waarborgt een nog sterker deelnemersveld in Katwijk. De Katwijk Fietst Strandrace wordt op zaterdag 11 november gehouden. In verband met het hoogwater is het aanvangstijdstip 12 uur. Start- en finish is bij strandpaviljoen Zomers, waar ook in de inschrijving is. De organisatie van Katwijk Fietst is blij dat de strandrace is toegelaten tot de topcompetitie. In de topcompetitie wordt prijzengeld uitgekeerd. De afgelopen twee keer kwam de Brabander Ronan van Zandbeek als winnaar over de streep.