Mariëlle van der Hulst is nu de eigenaresse van de bloemenzaak in de Digros. | Foto: Piet van Kampen
Mariëlle van der Hulst is nu de eigenaresse van de bloemenzaak in de Digros. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

'Nu is het echt mijn eigen bloemenshop'

Bloemenhoek n Ruim 27 jaar is zij al een vast gezicht in de bloemenwinkel in de Digros in Katwijk. 'Veel klanten dachten altijd dat het mijn winkeltje was maar nu is het inderdaad mijn eigen bloemenshop' lacht de nieuwe eigenares. Vanaf 9 februari is het kleurrijke domeintje haar eigendom.

Door Piet van Kampen

De voormalige naam Het Bloemenhof is gewijzigd. Nu heet het Mariëlle's Bloemenhoek. Een vertrouwd gezicht op een vertrouwd stekkie. In de kleurenpracht komen bekenden haar feliciteren met haar stap om nu voortaan de eigenaresse van de bloemenhoek te zijn. Mariëlle straalt. 'Het is nu echt mijn eigen bloemenshop'. De bekende gezichten van haar medewerksters zullen herkenbaar blijven voor de trouwe klantenkring. Dames die ook van wanten weten om de klanten tevreden met de aankoop naar huis te laten gaan.

Van der Hulst is dus door de wol geverfd in de materie van het wereldje van kleur en fleur. 'Mensen herkennen mij ook op straat' glimlacht de goedlachse onderneemster. Een teken dat zij voor velen een bekende is. 'Ik heb mij ook bij Topbloemen aangesloten, een landelijke organisatie die een sterke opmars maakt. Voor alle soorten bloemstukken kunnen de klanten bij mij terecht. Voor bruidsboeketten en grafstukken. Wat bloemen voor mensen allemaal kunnen betekenen. Het is een combinatie. Bloemen maken mensen blij in diverse omstandigheden. Het is een mooi vak', heeft zij na al die jaren ervaren.

De uitdaging om nu voor zichzelf te beginnen gaat zij vol vertrouwen aan. Boeketten kunnen in de gemeente Katwijk dus ook in Rijnsburg en Valkenburg worden thuisbezorgd. Doch de meeste klanten ontkomen er niet aan om na het winkelen ook even bij haar binnen te wippen. Haar kleurrijke bloemenhoekje nodigt immers uit om er even binnen te lopen en met een goed gevoel na de aankoop huiswaarts te keren. Bloemen houden van mensen en Mariëlle houdt van haar vak.