In de Open Hofkerk wordt op 25 februari een oecumenische scratchdag gehouden. | Foto: PR
In de Open Hofkerk wordt op 25 februari een oecumenische scratchdag gehouden. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Samen zingen tijdens scratchdag in Open Hof

zangdag n Na de succesvolle scratchdag van vorig jaar organiseert de commissie namens de Hervormde Gemeente 'de Rank', de Gereformeerde Kerk 'De Goede Herder', de Gereformeerde Kerk 'Open Hof', en de Rooms Katholieke Kerk 'Joannes de Doper' een scratchdag op zaterdag 25 februari in de Open Hof Kerk. Wie die dag wil meezingen kan zich nog aanmelden. Ook bezoekers van de uitvoering zijn welkom.

Er worden teksten gezongen van Huub Oosterhuis op muziek van Bernard Huijbers en Tjeerd Oosterhuis. Iedereen die graag zingt en wijs kan houden is welkom, of je nu lid bent van een koor of niet. Het gaat over onze levensweg, de weg naar veiligheid, naar een nieuw bestaan, naar een nieuwe samenleving, een weg met veelal een nog onbekende bestemming. Maakt dat ons bang, verdrietig of is er hoop? In de liederen op deze scratchdag wordt hier invulling aan gegeven.

Muzikale leiding

Dirigente Anneke Blanken van middenkoor Vocalis uit de parochie van H. Joannes de Doper neemt de muzikale leiding op zich. Pianist Niek van der Meij, zal de deelnemers begeleiden op de van hem bekende professionele wijze. Er wordt begonnen met oefenen om 11.00 uur, maar vanaf 10.30 uur bent u al van harte welkom voor koffie of thee. Aan het einde van de dag, om 16.00 uur, voeren alle deelnemers de liederen uit voor alle belangstellenden in de Open Hof Kerk.

De organisatie verwacht veel belangstelling voor deze oecumenische scratchdag. De kosten bedragen € 17,50 (lunch en koffie / thee / fris inbegrepen). Men kan zich aanmelden bij Frans Spaink, spaink.f@casema.nl of via tel. 4021692, en dan wel even de zangstem vermelden.
Na opgave ontvangt men een bevestiging en verdere informatie van de organisatie.

U kan zich nu aanmelden, een mooiere muzikale start van 2017 kan niemand zich voorstellen. Een positief saldo en de opbrengst van de deurcollecte worden besteed aan een goed doel.


Om 16.00 uur kunnen belangstellenden luisteren naar de liederen, waarbij verbindende teksten en muzikale intermezzo's het geheel completeren.


Dunavie wil kleine woonunits voor spoedzoekers in Duinvallei

huisvesting n Om de grote druk op goedkopere sociale huurwoningen in Katwijk te verlichten, heeft Dunavie een initiatief ingediend om op de locatie Duinvallei 20 kleine verplaatsbare woonunits (27 m2 – 1- tot 2-persoonshuishoudens) te plaatsen.

De woonunits krijgen een huur tot ongeveer €485,00 en zijn bedoeld voor een mix van woningzoekenden (spoedzoekers). Het voorstel wordt ondersteund door Stichting Huurdersbelangen de Duinstreek. Aanleiding voor dit initiatief is de vraag van gemeente Katwijk naar initiatieven voor het gebied Duinvallei langs de N206.


De gemeente stelt het terrein 10 jaar ter beschikking en heeft opgeroepen tot het indienen van initiatieven. Een projectteam uit de Katwijkse gemeenschap beoordeelt de initiatieven. Voorwaarde is dat het initiatief meerwaarde biedt voor Katwijk. Daarom heeft Dunavie gezocht naar bewoning van het gebied met een positieve uitwerking op de leefbaarheid.
Het plan speelt in op een dringende vraag naar woningen op de sociale huurmarkt.

Zogenoemde spoedzoekers zitten vaak in lastige situaties en zijn geholpen met extra aanbod van goedkopere tijdelijke woningen. Denk bijvoorbeeld aan jongeren (18-27 jaar) die met spoed zelfstandig willen gaan wonen, statushouders die wachten op gezinshereniging of mensen die net gescheiden zijn. Hoe de toewijzing en de doelgroep er uit gaan zien, wordt met de gemeente en SHD nog afgestemd.

Onderdeel van het plan is dat één van de woonunits bewoond wordt door een huurder met toezichthoudende taken, zodat er extra zorg is voor de leefbaarheid in het gebied Duinvallei. Met het ingediende plan willen Dunavie en de SHD iets doen voor alle Katwijkers die met spoed woonruimte zoeken.


Oranje Fest maakt doorstart

Muziekfeest n Na twee jaar afwezigheid komt Oranje Fest weer terug. De nieuwste editie van het feest verplaatst zich nu wel van Katwijk Binnen naar Katwijk Zee.


De bekende plek voor huize Callao wordt ingeruild. Het feest vindt nu plaats op het terras van café de Branding, bij de Princestraat. Dit jaar staan we dus middenin het feest! Geniet van het lekkere weer, een koud glas drinken en heerlijke muziek.
Wat niet is veranderd, is dat Oranje Fest nog steeds werkt met enkel Katwijkse bands. Elk jaar weer geven we goede bands uit ons dorp een podium. De eerste band bijt het spits af om 14:00 uur, terwijl de laatste band er om 19.00 uur mee ophoudt. Wie die bands zijn, dat blijft nog even geheim.
De datum is donderdag 27 april. Verder is de toegang tot het feest gratis! Check de Facebookpagina van café de Branding voor de laatste updates. Voor meer info mail Giel, gielverhoef@ziggo.nl