Wethouder Gerard Mostert: 'Meedoen, dat telt.'
Wethouder Gerard Mostert: 'Meedoen, dat telt.' Foto: Gemeente Katwijk

'Iedereen verdient een plek in de maatschappij'

Wethouder Gerard Mostert is onder andere verantwoordelijk voor jeugdzorg, onderwijs, werk en inkomen, gezondheid, de Wet maatschappelijke ondersteuning en de zorg voor elkaar. In dit artikel informeert hij u over de laatste ontwikkelingen.

Mensen vragen mij wel eens wanneer ik ga stoppen met werken. De vraag verrast mij telkens weer. Want, ik denk daar niet over na. Ik heb altijd met veel plezier gewerkt. Van mijn eerste baantje als bakkersknecht tot op de dag van vandaag geniet ik van het werk dat ik doe.

Een betaalde baan brengt je veel: van financiƫle onafhankelijkheid tot in contact komen met anderen. Werken is een zinvolle dagbesteding; het maakt een wezenlijk onderdeel uit van wie ik ben.

Ik realiseer mij heel goed, dat een vaste betaalde baan niet voor iedereen is weggelegd. Ik vind dat echt jammer. Iedereen verdient een plek in de maatschappij waar hij of zij kan meedoen, zich kan ontwikkelen en een volwaardig deel kan uitmaken van de samenleving. Meedoen, dat telt. Voor wie moeite heeft aan de slag te komen en een uitkering ontvangt, biedt het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek een uitkomst. De medewerkers van het Servicepunt helpen mensen met een uitkering weer aan het werk.

Het team biedt intensieve begeleiding bij het zoeken naar een vaste, betaalde baan. Door goede ondersteuning lukt het veel van de kandidaten om uiteindelijk door te stromen naar een betaalde baan. Werkgevers die actief naar kandidaten zoeken, zijn ook blij met de bemiddeling van het Servicepunt Werk. Zij kunnen rekenen op goede en gemotiveerde nieuwe medewerkers uit de omgeving.

Het Servicepunt Werk Duin- en Bollenstreek bundelt de krachten van de gemeenten Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Voorhout en Warmond met hun sociale diensten, de MareGroep N.V. en het voormalig Werkgeversservicepunt.

Bent u of kent u iemand met een uitkering die op zoek is naar een betaalde baan? Bent u of kent u iemand die op zoek is naar een nieuwe collega? Kijk eens op www.servicepunt-werk.nl

Ik beleef iedere dag weer plezier aan mijn werk. Ik hoop van harte dat u dat ook is gegund. Voor mij geldt dat iedereen meetelt en meedoet naar eigen vermogen. Laten we er samen voor zorgen dat niemand achterblijft. Samen leven door samen te werken. Daar zet ik mij met hart en ziel voor in.'

Reacties kunt u mailen naar:
samenvoorelkaar@katwijk.nl