Vakcollege Rijnmond is Superschool 2017. | Foto: PR
Vakcollege Rijnmond is Superschool 2017. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vakcollege Rijnmond is Superschool 2017

elsevier n Uit het jaarlijkse scholenonderzoek van Elsevier is gebleken dat Vakcollege Rijnmond een van de vijfenveertig superscholen in Nederland is. Deze scholen hebben de minste zittenblijvers en de beste onderwijsresultaten.

Elsevier magazine doet jaarlijks een onderzoek onder alle scholen in Nederland. Het oordeel wordt gebaseerd op vier onderdelen waaronder het aantal leerlingen dat zonder zittenblijven het diploma haalt en goede examenresultaten. Vakcollege Rijnmond scoort, met de kader-leerweg, hierop erg hoog waardoor zij het predicaat Superschool heeft verdiend.

Erik Hazenoot, adjunct-directeur vertelt: 'Wij zijn enorm trots op dit resultaat, Elsevier is immers een kwalitatief hoogstaand magazine. We zien dit echt als de kroon op ons werk. Vorig jaar hebben we 100% geslaagden gehaald, dat heeft er natuurlijk aan bijgedragen. Onze leerlingen halen hoge cijfers, zeker als je kijkt naar het landelijk gemiddelde. Op Vakcollege Rijnmond bieden we modern en goed onderwijs waarbij er veel afwisseling is tussen theorie en praktijk. Bij ons staat persoonlijke aandacht en begeleiding van onze leerlingen centraal. Hierdoor kan iedereen het beste uit zichzelf halen.'