Een fors aantal Katwijkse organisaties profiteerde ook mee met het Rabobank Wensenfonds. | Foto: PR
Een fors aantal Katwijkse organisaties profiteerde ook mee met het Rabobank Wensenfonds. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Fondsen Rabo helpen wensen uitkomen

n Donaties aan tientallen organisaties in regio

wensenfonds n Dinsdagavond 17 januari vond in het Leids Volkshuis de feestelijke uitreiking van de cheques plaats. Ruim 50 organisaties dienden vorig jaar een verzoek in bij het Rabobank Wensenfonds om een financiële bijdrage voor hun wens. Een jury van ledenraadsleden van Rabobank Leiden-Katwijk beoordeelde de aanvragen en nomineerde 25 wensen. Hierna stemden de leden van de bank op hun favoriete wensen.

Zoals Ariënne Kooter, commercieel directeur van Rabobank Leiden-Katwijk, deze avond nog eens toelichtte, wil de bank met het verstrekken van de donaties (uit een deel van de nettowinst van de bank) verbindingen tot stand brengen in de omgeving van haar klanten. Dit heeft als doel het versterken van de lokale samenleving. "Rabobank heeft een coöperatief hart", liet ze weten. Tijdens de feestelijke avond werden ook de donaties uit het Fonds Buitenlandse Projecten bekend gemaakt. In totaal was circa honderdduizend euro beschikbaar. Belangrijk in de beoordeling is dat de initiatiefnemers ook zelf de handen uit de mouwen steken.

Oekraïne

Alle organisaties die een aanvraag deden, zijn klant bij Rabobank Leiden-Katwijk. Het is hartverwarmend te zien dat velen zich inzetten voor hun medemens, buurt, sportclub of school. Mooie initiatieven worden opgestart of mede mogelijk gemaakt. Hans Oudwater, jarenlang organisator en sinds zijn pensionering betrokken als jurylid, liet weten dat de jury zeer geïnspireerd was door alle mooie ideeën die dwingen tot samenwerking.
In de gemeente Katwijk was Commissie Oekraïne Katwijk een van de gelukkigen die een cheque (met een waarde van 7500 euro) uit het Fonds Buitenlandse Projecten in ontvangst mocht nemen. Namens de organisatie reageerde Gineke van Duijn enthousiast: "Hier zijn we ontzettend blij mee en trots op! Het helpt ons verder om de verbouwing van het gebouw voor de dagopvang van daklozen in de Oekraïne mogelijk te maken. Er zijn heel hard nieuwe deuren, ramen en een plafond nodig om ons werk daar voort te kunnen zetten. Reuze bedankt!"

Veilig schoolplein

Rianne Breedijk, directeur van PCBO De Schakel in Rijnsburg, mocht een cheque in ontvangst nemen met een waarde van 4.875 euro. "Geweldig! Het opknappen van onze 3 schoolpleinen komt hiermee sneller dichterbij. Die willen we fraaier, groener en veiliger maken. Belangrijk, want ook andere kinderen spelen hier na schooltijd." Keuzes voor toestellen wil de school samen met de kinderen gaan maken.
"Vorig jaar verdronk een lammetje en moesten we een shetland pony helpen om uit de sloot te komen", vertelt Henny Star van Dierenweide Duyfrak. "Met deze bijdrage komt er een goed hekwerk om dit soort ongelukken of erger te voorkomen".

Ook de IJsclub Voorwaarts uit Katwijk, het Smalspoormuseum in Valkenburg en andere verenigingen in de gemeente Katwijk ontvingen deze avond een bijdrage. Een overzicht van alle donaties is terug te vinden op www.rabobank.nl/leidenkatwijk


Winter Wonderland in Aquamar

zwemmen n Op vrijdag 27 januari wordt in zwembad Aquamar een Winter Wonderland Poolparty georganiseerd voor de jeugd.

Verschillende discolampen verlichten het recreatiebad terwijl de laatste hits uit de speakers klinken. Muzikale talenten DJ Stan Frijns en DJ Prevento zullen die avond vanaf 19.00 uur de lekkerste hits en mixtapes draaien. Het zwembad is geopend vanaf 18.00 uur en entree bedraagt € 4,90 per persoon. Als lid van Club Aquamar zwem je elke vrijdagavond tijdens het discozwemmen voor maar € 4,-. Ben je jonger dan 16 jaar en nog geen lid? Inschrijven is gratis en kan bij de receptie van zwembad Aquamar.

 | Foto: PR