Afbeelding
Foto: pr

Wouter de Koning

De 21-jarige student wiskunde Wouter de Koning uit Rijnsburg werkt hard aan zijn doorbraak. Hij wil de nationale korfbaltop bereiken. Zijn ploeg TOP uit Sassenheim werd afgelopen jaar landskampioen, maar De Koning wil een grotere rol in het team.

En daar doet de speler, die bij Madjoe in Rijnsburg begon met korfballen en verschillende nationale jeugdselecties doorliep, alles aan. 'We spelen veel wedstrijden en ook doordeweeks trainen we drie keer.

Het is niet altijd eenvoudig om dat te combineren met de Master Wiskunde aan de Universiteit Leiden. Maar eigenlijk is het al wat minder intensief geworden. In de jeugd speelde ik nog in verschillende nationale en districtsselecties.

Nu focus ik me alleen op de club.'

De Koning beschrijft zichzelf als een echte allrounder, dat moet natuurlijk ook om de top te halen. Zijn vermogen om het spel te lezen en medespelers van assists te voorzien, is misschien wel zijn sterkste punt.

'Bij mijn invalbeurten merk ik dat ik goed mee kan op het dit niveau. Zolang ik nog kansen zie om beter te worden - en het leuk vind om te doen – blijf ik er voor vechten om een basisplaats te krijgen.'