Afbeelding
Foto: pr

Arno Kamminga

Voor Arno Kamminga was 2016 een ongelofelijk succesvol jaar. Niet alleen werd de 21-jarige zwemmer viervoudig Nederlands kampioen, maar de schoolslagspecialist zwom ook twee Nederlandse records. Op de 200 meter schoolslag plaatste hij zich zelfs voor het wereldkampioenschap komende zomer in Boedapest.

Via Z&PC Katwijk, het reddingszwemmen en Zwemvereniging De Columbiaan in Voorhout kwam de talentvolle zwemmer bij de nationale selectie – en Zwemclub De Dolfijn - in Amsterdam terecht. Daar traint hij nu dertig uur per week om zijn grote doel te bereiken: de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

Maar komende zomer eerst het wereldkampioenschap. Daar wil Kamminga op de 200 meter schoolslag de finale halen en onder de eerste acht van de wereld komen. Hij hoopt zich ook op de 100 meter schoolslag nog te kwalificeren. 'Ik ben eigenlijk pas 3,5 jaar serieus bezig met wedstrijdzwemmen en maak nog enorme sprongen. Ik zit nog lang niet aan mijn max en weet nog helemaal niet waar mijn plafond ligt. Ik zal nog stappen moeten zetten, maar ben in elk geval al ontzettend blij met wat ik in 2016 heb laten zien.'