Cees en Johanna van der Plas vieren hun 65-jarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen
Cees en Johanna van der Plas vieren hun 65-jarige bruiloft. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Briljanten feest voor echtpaar Van der Plas-Dijkhuizen

n 'Vijfenzestig jaar ging helemaal van zelf'

briljant n Het echtpaar Cees van der Plas (86) en Johanna van der Plas-Dijkhuizen (86) beseffen nauwelijks hoe snel de tijd is gegaan. Op woensdag 18 januari herdachten zij dat zij vijfenzestig jaar geleden elkaar het jawoord gaven. Een lang huwelijksleven maar 'het ging allemaal vanzelf' is de reactie van de bruid.

Door Piet van Kampen

'Wat ga je allemaal vragen?' lacht de vitale Johanna. 'Nou van alles en nog wat' is het antwoord. 'Om te beginnen: zijn jullie geboren Katwijkers?' Beiden knikken bevestigend. De dialoog komt los. Dan komt aan de orde dat zij zoals zo vele Katwijkse jongelui elkaar op de Voorstraat hebben ontmoet. Hoe de liefde precies tot stand kwam kunnen beide echtelieden zich niet meer herinneren maar feit is dat zij elkaar na die ontmoeting altijd trouw zijn gebleven.

'Het ging automatisch', lacht Johanna. Na zes jaar schoven zij elkaar de ringen om en het heugelijke feit werd gevierd in zaal Haasnoot. Uit het huwelijk werden de dochters Annie, Aria en zoon Arie geboren.

Zij werden de groot- en overgrootouders van zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen.


Verwant met de zee

Voor het huwelijk was Cees al zeeman op een vissersboot. Na de trouwdag werd dit ook de bron van inkomsten. Later werd hij werkzaam op de Tridens, een schip dat in dienst van het Rijk biologisch onderzoek op zee deed. Hun eerste onderkomen was bij moeder Dijkhuizen in de Vlierstraat, later verwierf het stel een eigen woning in de Annadwarsstraat. Het was niet hun laatste stulpje want De Waal Malefijtstraat, de Slingerlandstraat en de Willy Sluyterstraat werden ook nog aangedaan. Uiteindelijk vonden zij een mooi appartement aan de Melkweg waar het paar nu al ruim twintig jaar naar volle tevredenheid woont.

Herinneringen genoeg aan vakanties in de stacaravan op de Veluwe en de buitenlandse tripjes zoals naar Madeira, de Canarische Eilanden, Italiƫ en Spanje. Beiden hadden zingen als een passie en Cees verdiepte zich in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Ook via de PC. Zo brachten zij de tijd wel door.

Ook als vrijwilligers voor Tafeltje Dek Je dat zij 20 jaar lang deden. Samen schonken zij in Overduin vele jaren de koffie in. Cees heeft als chauffeur ook nog de nodige jaren in de Belbus gereden. Een wandelingetje samen zit er voor hen helaas niet meer in.