Dineke Hoek (in het midden met wit t-shirt) samen met haar gezin. | Foto: A.T. de Winter
Dineke Hoek (in het midden met wit t-shirt) samen met haar gezin. | Foto: A.T. de Winter Foto: Cor de Mooy

V.v. Katwijk zet Dineke Hoek in het zonnetje

vrijwilligersfeest n Afgelopen vrijdag waren er ruim 270 vrijwilligers aanwezig op de vrijwilligersavond van V.v. Katwijk. Dineke Hoek is dit jaar uitgeroepen tot vrijwilligster van het jaar. De vrijwilligersavond startte met een heerlijk Italiaans buffet van Keurslager Vooijs. Muzikale omlijsting kwam van pianist en zanger Marco Hoogland.

Hoogtepunt van de avond is de bekendmaking van de verkiezing vrijwilliger, ploeg en de beste innovatie van het jaar van V.v. Katwijk. De vrijwilligers van het jeugdhonk zijn dit jaar uitgeroepen tot ploeg van het jaar. Onder leiding van Bas en José Vooijs zorgen deze vrijwilligers dat het Kattuk's Jeugdhonk 5 dagen in de week geopend voor de jeugd. Menig club in de regio is jaloers op de faciliteiten die het jeugdhonk van V.v. Katwijk te bieden heeft. Dit is mogelijk gemaakt door al deze vrijwilligers!

De innovatieprijs ging dit keer naar de commissie die in 2016 voor het eerst het 7x7-voetbal organiseerde. Deze commissie kwam met het idee om het 7x7-toernooi wat ieder jaar tijdens de familiedagen georganiseerd wordt verder uit te breiden. Dit idee hebben deze vrijwilligers uitgerold en inmiddels zijn de eerste 4 speelavonden van het 7x7-voetbal achter de rug. Inmiddels is er besloten om in het voorjaar van 2017 te starten met het tweede seizoen.

De vraag van de avond was natuurlijk wie de vrijwillig(st)er van het jaar zou worden. Voorzitter Mart Vergouwen vertelde dat hij haar als kleine jongen al kende.
Op dat moment wist Dineke Hoek genoeg. Een minuut later stond ze compleet verrast met haar volledige gezin op het podium.

Dineke is al ruim 26 jaar vrijwilligster. Ze is begonnen in de jeugdafdeling bij de F-jes. Vervolgens werd ze vrijwilligster in het jeugdhonk, maar dat was ze dankzij de enthousiast schreeuwende kinderen al snel zat. Het grootste deel van haar vrijwilligersloopbaan heeft ze als barmedewerker en beheerster in de kantine gestaan. Op dit moment doet ze dit nog steeds als teamleider van de kantine. Dineke mag dus een jaar lang de titel vrijwilligster van het jaar van V.v. Katwijk dragen.

Dineke Hoek (in het midden met wit t-shirt) samen met haar gezin. | Foto: A.T. de Winter