Afbeelding
Foto: PR

Roos Guijt

Na een moeilijke periode had Roos Guijt haar leven weer aardig op de rit. Haar opleiding liep goed en ook met haar ziekte, diabetes, leerde ze steeds beter omgaan. Toch miste ze een doel. Toen iemand haar voorstelde om dan de marathon van New York te lopen, vond ze het in eerste instantie een raar idee. Ze deed het toch!

En hoewel ze maar weinig tijd had om zich voor te bereiden, liep Guijt de race helemaal uit: in 5 uur en 13 minuten. 13 minuten te langzaam om in de New York Times te worden vermeld als deelnemer. Dat wil ze komend jaar wel bereiken. "Ik heb veel geleerd van deze marathon, bijvoorbeeld dat ik mijn diabetes niet moet willen overwinnen, maar juist moet samenwerken met diabetes om tot de beste prestaties te komen. Ik weet dat ik nog beter en sneller kan en dat wil ik laten zien. Diabetes is er overal en altijd, maar desondanks geef ik niet op en blijf ik hardlopen"

Guijt liet zich sponsoren om de marathon te lopen en haalde 5600 euro op voor de Bas van de Goor Foundation, een stichting die wil laten zien dat je ook met diabetes goede sportieve prestaties kunt leveren. "We waren met een hele club van de foundation en zijn echt een grote familie geworden. Daar heb ik veel aan gehad. Daarom wil ik komend jaar niet alleen sneller lopen, maar ook meer geld ophalen voor dit goede doel!"