De organisatie van het Noordzee Zomerfestival werkt weer hard aan een bijzondere invulling van het evenement. | Foto: PR
De organisatie van het Noordzee Zomerfestival werkt weer hard aan een bijzondere invulling van het evenement. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Noordzee Zomerfestival trapt 2017 af

nzf n Tijdens de goedbezochte nieuwjaarsreceptie van het Noordzee Zomerfestival, liet voorzitter Willem Schonenberg weten dat na het succes van 2016 er weer een bijzonder festivaljaar voor de deur staat. Schonenberg roemt in zijn speech te samenwerking met andere Katwijkse verenigingen en organisaties. Als voorbeeld noemt hij de goedbezochte Shanty sing along en het Nationale Klederdrachtenfestival. Ook bedankte hij de vrijwilligers en het grote aantal Sponsors en vrienden van het festival.

Vorig jaar werd het negendaagse festival aan zee door meer dan 25.000 mensen bezocht uit de regio uit Katwijk en ook waren een groot aantal bezoekers uit het buitenland aanwezig. Soms speciaal voor het festival naar Katwijk gekomen. Door de combinatie van vakantie en het Noordzee Zomerfestival hebben een groot aantal bezoekers een extra element aan hun vakantie toegevoegd.
Schonenberg spreekt zijn zorg uit over de steun en regelgeving van de gemeente Katwijk waardoor evenementen wegvallen. De gemeente heeft evenementen hard nodig voor haar toeristische agenda en zou dat veel meer dan nu moeten waarderen en stimuleren. "Een totaal evenementenbudget van Katwijk van 30.000 euro staat in schril met de beschikbare middelen in omliggende gemeenten. In Noordwijk alleen al wordt meer dan 1 miljoen euro geïnvesteerd in citymarketing."

In 2017 zal de festivaltent van 3 t/m 11 augustus op het evenementen terrein in het verlengde van de Voorstraat staan. Een tweetal buitenlandse tributebands zijn inmiddels geboekt. Op de openingsavond staat Bruce Springsteen op het podium en later in de week ABBA.
Nieuw is dit jaar de Blues en Rock Night. Deze avond zal worden ingevuld dor Nederlands beste Blues zangeres de Katwijkse AJ Plug met speciale gasten. Het Noordzee Zomerfestival verwacht met deze avond een groot aantal mensen van buiten Katwijk naar het festival te trekken. Nieuwe samenwerkingen zullen voor verfrissende nieuwe activiteiten op de dag zorgen.


Mantelzorgers oefenen met levensechte trainingspoppen

workshops n De school voor mantelzorgers van Marente start in februari met drie praktische workshops voor mantelzorgers.

Tijdens deze workshops delen zorgverleners van de zorgorganisatie hun kennis en vaardigheden met geïnteresseerden. Erg leerzaam voor mensen die zorg dragen voor een familielid of kennis. De drie onderwerpen van de workshops: dagelijkse verzorging thuis, verpleegkundige handelingen en het gebruik van hulpmiddelen.

Voor mantelzorgers en zorgverleners is het een dagelijkse bezigheid: het wassen van de naaste of cliënt. Mantelzorgers zijn hier vaak juist niet voor opgeleid.

Lenny Vleugel, Adviseur Opleiden bij Marente: "Wij doen voortdurend aan scholing voor ons personeel. Deze kennis gebruiken wij nu ook om mantelzorgers en vrijwilligers de basis van het zorgverlenen te leren. Als je voor een ander zorgt, wil je dat immers zo goed mogelijk doen. In eenmalige bijeenkomsten leren we hoe iemand een naaste kan helpen bij onder andere opstaan uit bed, of rondom medicatie. Dit doen we in onze praktijklokalen waar we ook kunnen oefenen met levensechte trainingspoppen."

Drie thema's

Drie workshops met drie thema's. Tijdens de workshop over de dagelijkse verzorging thuis wordt gericht op onder andere aankleden, opstaan, douchen en lopen. Bij verpleegkundige handelingen deelt de zorgverlener kennis over medicatie, slikproblemen en het toedienen van zuurstof. De derde workshop focust op de hulpmiddelen die nodig kunnen zijn bij de mantelzorg.

Meer informatie

Begin februari gaat de eerste workshop van start. Iedereen is welkom. U kunt zich aanmelden op www.marente.nl/workshop of tel. 4093223.


Open repetitie bij Eben-Haezer

mannenkoor n Hervormd-Gereformeerd Eben-Haëzer gaat het tweede jaar in met dirigent Hugo van der Meij. Op dinsdag 24 januari houdt het koor een open repetitie.

Eben-Haëzer heeft een mooi jaar achter de rug met als hoogtepunt het kerstconcert in de oude Jeroenskerk in Noordwijk. Tevens groeide de bezetting met twintig nieuwe leden.

Voor dit jaar staan er optredens op de agenda in onder meer Andijk, Nieuw Lekkerland, Urk en de Oude Kerk te Delft. Daarnaast uiteraard ook in diverse kerken in de regio.

Open repetitie

Voor wie zin heeft om mee te komen zingen, is er op dinsdag 24 januari een speciale repetitieavond in de gemeentezaal van De Wilbert aan de Overrijn. Zo kan men zelf beleven hoe leuk het is om te zingen en hoe het toegaat tijdens de repetities bij Eben-Haëzer. Deze repetitieavond begint om 19.45 uur.