Vele handen werden geschud tijdens de nieuwjaarsreceptie van KOV. | Foto: Piet van Kampen
Vele handen werden geschud tijdens de nieuwjaarsreceptie van KOV. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Meer samenwerken en meer creativiteit

kov n Een nieuwe opzet vorige week dinsdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van KOV (Katwijkse Ondernemers Vereniging). Vele tientallen handen werden er uiteraard geschud in het sponsorhome van Quick Boys. Gastpresentator Bob Heeren reeg de bijeenkomst aan elkaar.

Door Piet van Kampen

Een goede gezondheid en privé en zakelijk nieuwjaar toewensen is standaard. Daarnaast leven er bij velen nog andere wensen voor 2017. De zoektocht naar meer samenwerking en creativiteit moet gestalte krijgen. Kennis aan de markt koppelen. 'Maar de mens moet centraal staan', benadrukte Henk-Jan van Maanen die in het eigen huis gastheer was. 'Gebruik en benut de talenten van mensen' en hiermee doelde hij in eerste instantie niet op de voetbalsport. 'Wij leven nu al 70 jaar in vrede en dat is een rijkdom'. Diverse sprekers spraken ook de wens uit dat de vluchtelingen een toekomst krijgen en de statushouders aan het werk kunnen. Net zoals een twaalftal medeburgers die via het pas opgerichte Ondernemershuis in de maatschappij aan de slag kunnen. 'Sociaal ondernemen' in de ogen van Jan Remmelzwaal. Het was een van de onderwerpen die positief werden omarmd, evenals de parkeergarage aan de Boulevard. 'Een visitekaartje voor Katwijk' bestempelde Kees Saton het bekroonde bouwwerk die nog een indirecte sneer voor minister Henk Kamp in huis had. 'Laat hij maar een goede bril kopen dan kan hij in de toekomst de windmolens goed zien'. Goed voor de nodige hilariteit in de zaal. Overigens ziet Saton in de nieuwe beoogde plaats voor de bibliotheek een win-win situatie.

Afscheid

Notaris Kees van der Plas kondigde zijn afscheid per 1 februari aan. De man die veertig jaar zijn ambt heeft uitgeoefend zal, op de achtergrond, wellicht nog enkele executoire zaakjes regelen maar heeft volop vertrouwen in het huidige team van Verhees Notarissen. KOV voorzitter Peter Jongejan refereerde aan het afscheid van enkele overleden leden en verwelkomde een aantal nieuwe leden. KOV gaat verder. 'Liefst met wat meer vrouwen' sprak Ada Moesbergen de wens uit.