Een hondje raakte vrijdag te water bij de Zilverschoon. Een omstander sprong het beestje na en bracht het in veiligheid. | Foto: Gert Jan Onderwater
Een hondje raakte vrijdag te water bij de Zilverschoon. Een omstander sprong het beestje na en bracht het in veiligheid. | Foto: Gert Jan Onderwater Foto: Cor de Mooy

Redder haalt hond uit het water

redding n Vrijdagmiddag is in de Zilverschoon een klein hondje in het koude water verdaagd. Een omstander waarvan nog niet bekend is of dit zijn baasje was, is direct te hulp geschoten en wist het hondje uiteindelijk uit het koude water te halen.

Inmiddels waren brandweer, politie en ambulance met spoed gealarmeerd voor het incident. Het hondje kreeg van de hulpverleners een onderkoelingsdeken om zich heen om op te warmen. De omstander die geruime tijd in het koude water bezig was om het hondje te redden en daarbij ook lichte verwondingen opliep aan zijn hand omdat hij het ijs moest breken, werd hij door het ambulancepersoneel nagekeken.

Het hondje is uiteindelijk meegenomen naar zijn huis om daar verder op te warmen. De redder en de hond maken het naar omstandigheden goed.