Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Dierententoonstelling Ko-Plu-KO bij De Uiver

dieren n Ko-plu-ko houdt zijn jaarlijkse tentoonstelling bij tuincentrum De Uiver aan de Rijnstraat. Dat is door de jaren heen een jaarlijkse traditie geworden.

De naam Ko-Plu-KO staat voor Konijnen- en Pluimveefokkersvereniging Katwijk en Omstreken. De leden van Ko-Plu-KO beijveren zich door selectie en het bestuderen van erflijkheidsfactoren, Dieren te fokken die uiterlijk zoveel mogelijk voldoen op de raskenmerken, zoals die voor een bepaald ras zijn vastgesteld.


Bij een bezoek aan een tentoonstelling kan men zich ook nauwelijks voorstellen dat de daar geshowde in al hun uiterlijke verscheidenheid uiteindelijk afstammen van het wilde konijnen de wilde hoen of de wilde duif, zoals die in de vrije natuur rondloopt of vliegt.


Eeuwenlang zijn mensen bezig geweest om die variƫteit die nu bestaat te krijgen. Wat zou het zonde zijn als dit ooit verloren gaat, want het is duidelijk dat deze hobby erg onder druk staat.


Het wordt voor de liefhebbers steeds moeilijker hun dieren te houden. Er komen steeds andere regels, wat minder tolerante buren, andere leefpatronen, zoals vaker op vakantie. Dan is het moeilijk iemand te vinden om je dieren te verzorgen.


De expositie is volgens het bestuur en leden de moeite waar zijn te bezoeken. Zij hopen dan ook velen te verwelkomen tijdens de tentoonstellingsdagen.
Donderdag 12 januari, van 20.00 tot 21.00 uur; vrijdag 13 januari, van 09.00 tot 18.00 uur; zaterdag 14 januari, van 09.00 tot 17.00 uur.

Bij De Uiver is vanaf donderdag de kleindierententoonstelling van Ko-Plu-KO. | Foto: Cor de Mooy