Afbeelding
Foto: pr

Majoretteduo Flying Stars Angela en Diana

Majorettes Angela Schouten en Diana de Jong werden dit jaar Nederlands kampioen op het onderdeel Duo Twirl Accessoires. De titel was een onverwacht succes, want het was het eerste jaar dat het duo zich op deze discipline richtte.

De vriendinnen Schouten en De Jong vormen al negen jaar een duo en komen uit voor de vereniging Flying Stars Katwijk. Ze deden eerder aan duotwirl, maar wilden iets nieuws proberen: Duo Twirl Accessoires, een discipline waarbij niet alleen een baton wordt gebruikt, maar de deelneemsters daarnaast nog minimaal drie andere accessoires in hun show moeten gebruiken. "Die keuze pakte goed uit. We wonnen het NK en mochten daarom meedoen aan het EK in Engeland," vertelt Angela Schouten.

Daar bereikte het duo haar doel: de zesde plek, goed voor een ceremonie op het podium en een beker. In 2017 hopen Schouten en De Jong zich weer voor het EK te kwalificeren, nu in eigen land. "Dat zou geweldig zijn. Maar het allerfijnste zou zijn als we sponsoren vinden. Dan kunnen we vaker trainen en ons beter voorbereiden en maken we pas echt kans op internationale prijzen!"