Afbeelding
Foto: pr

Grasshoppers Dames Onder 20

Met de landstitel en de nationale beker op zak, kunnen we gerust spreken van een zeer succesvol jaar voor de dames U20 van Grasshoppers. "En we leveren volop talenten af voor het eerste damesteam. Dat is ook een belangrijke rol van onze opleidingsploeg," zegt trainer Robin van de Bilt.

Volgens de trotse trainer is het grootste geheim van zijn ploeg niet de vele trainingsarbeid en ook niet het volop aanwezige individuele talent, maar de vriendschap tussen de speelsters. "We zijn een echt team. Dat klinkt makkelijk, maar is echt bijzonder. Deze meiden gaan voor elkaar door het vuur!"

Spelen in Grasshoppers U20 is echt topsport. Naast drie teamtrainingen per week – en voor veel speelsters ook nog een training met het eerste team – worden er in het weekend meerdere wedstrijden gespeeld. Daarnaast doen veel meiden ook nog een veeleisende opleiding. Voor Van de Bilt reden te meer om de nominatie voor sportploeg van het jaar toe te juichen: "Het is geen makkelijke leeftijd om speelsters aan de sport te binden. Maar dit team laat zien dat het mogelijk is om op het hoogste niveau te sporten en ook op school goed te presteren. De nominatie is een geweldige beloning voor een ploeg die dit jaar geweldige dingen heeft laten zien!"