Robin van Klaveren kijkt toe hoe meesterkok Mario Ridder het lint doorknipt. | Foto: PvK
Robin van Klaveren kijkt toe hoe meesterkok Mario Ridder het lint doorknipt. | Foto: PvK Foto: Cor de Mooy

Mario Ridder opent Brasserie Havenkwartier

Opening n Sinds vorige week vrijdag heeft Katwijk er weer een horecagelegenheid bij. Centraal gelegen in het Havenkwartier met ruime parkeermogelijkheden dicht bij het pand. Sterkok Mario Ridder van restaurant Joelia in het Rotterdamse Hilton hotel verrichtte de officiële opening.

Door Piet van Kampen

Eigenaar Jaap van Klaveren een man met veel ervaring in de horecabranche gaat een nieuwe uitdaging aan. Zijn zoon Robin is de chef-kok die samen met zijn keukenbrigade garant staat voor topkwaliteit. Hij zit al een aantal jaren in het vak, heeft de benodigde diploma's en ook veel geleerd van Mario Ridder, die destijds de scepter zwaaide in de keuken van het bekende restaurant De Zwetheul. Vandaar dat Ridder het een eer vond om Brasserie Havenkwartier officieel te mogen openen. Het interieur is strak, modern maar ademt ook de sfeer van een Engelse pub uit. Een uitgekiende mix van diverse stijlen.


Zeer gevarieerd

'Proef de sfeer en de gezelligheid van Uit & Eten' staat er op de menukaart die zeer gevarieerd is. Even een snelle hap zoals sandwiches, croissants of baguettes met een lekker soepje erbij. Of een uitgebreide lunch. De gasten kunnen ook voor het dagmenu van maandag t/m vrijdag van € 15,75 kiezen of voor de verrassende dagelijkse specialiteit van de chef. Voor de kids staan er lekkernijen op het juniorenmenu. Vanaf 12.00 uur kan er ook compleet gedineerd worden. Keuze uit vlees- en visgerechten zoals kreeft en oesters, het water loopt uit de mond. Niet te vergeten ook spareribs voor de liefhebbers.

Natuurlijk prijken er tijdens de diverse seizoenen op de menukaart ook gerechten zoals asperges, mosselen en wildvariaties. In Havenkwartier is er dus veel mogelijk. Even binnen lopen voor koffie met een gebakje, een drankje met een snack erbij, er is voor elke beurs wel iets van de gading bij. De brasserie is van maandag t/m donderdag van 10.00 tot 23.00 uur geopend en op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 24.00 uur. Op zondag gesloten. Voor volledige informatie: www.brasserie-havenkwartier.nl