Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Auto op het strand

foutje n Zeven Duitse vrienden dachten op Oudjaarsdag het jaar nog goed af te kunnen sluiten met de auto op het strand. Echter kwamen de vrienden niet heel ver op het strand en reed de huur auto zich vast in het zand.

De vrienden kwamen rond elf uur vanmorgen vast te zitten en zaten met hun handen in het haar, want hoe krijg je de auto daarna weer van strand af. Meerdere mensen boden hulp aan en uiteindelijk werd met een busje geprobeerd de auto van het strand te trekken. Helaas lukte dit ook niet.
Hierop werd rond half vier de KNRM gealarmeerd, die met behulp van het kust hulpverleningsvoertuig de auto los konden trekken. Hierop konden de vrienden hun weg weer vervolgen en hoefden ze het einde van het jaar niet op het strand te vieren.


ACE plays Neil Young in Boeien

concert n Op vrijdag 6 januari om 21.00 uur speelt de bekende Katwijkse akoestische straatband ACE in café Boeien aan de E.A. Borgerstraat. Deze keer staat het optreden in teken van Neil Young. Een volledige akoestische set van deze singer-songwriter staat op het programma. De tribute wordt voorafgegaan door een mix van bekende top 2000-nummers akoestisch uitgevoerd.


Verhuizen goed voornemen?

spreekuur n De afgelopen jaren kreeg het ouderenadvies steeds vaker te maken met deze vragen en wat daar allemaal bij komt kijken. Daarbij blijkt dat ouderen vaak niet ingeschreven staan bij Woningnet. Op dinsdag 10 januari is er in de Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62, weer een spreekuur van 15.00 tot 17.00 uur.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning is dat nodig. Inschrijven gaat tegenwoordig via de computer en dat is voor een aantal ouderen een drempel. Ook zijn er niet altijd familieleden of bekenden die hen daarbij kunnen helpen. De ouderen adviseurs van Team Sociale Ondersteuning / Welzijnskwartier hebben regelmatig duospreekuren samen met de Seniorenmakelaar van Dunavie. Deze kan vragen van ouderen en van hun kinderen/mantelzorgers over wonen te beantwoorden. Belangrijk onderdeel hierbij is het aanbod van huurwoningen voor ouderen en de mogelijkheid om eventueel direct te kunnen inschrijven bij Woningnet.