Deze vrijwilliger Voedselbank was blij verrast met de cupcakes en boterkoeken van Vakcollege Rijnmond. | Foto: PR
Deze vrijwilliger Voedselbank was blij verrast met de cupcakes en boterkoeken van Vakcollege Rijnmond. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Vakcollege Rijnmond in actie voor Voedselbank

actie n De leerlingen van Vakcollege Rijnmond hebben voedingsmiddelen verzameld voor de Voedselbank Katwijk. Zij hebben zoveel verzameld dat de Voedselbank twee keer moest rijden om alles op te halen. Daarnaast hebben leerlingen van de 1e en 2e klassen ook nog 80 boterkoeken en 1000 cupcakes gebakken en gebracht.

Omroep West organiseerde een actie om voedsel in te zamelen voor de Voedselbank. Vakcollege Rijnmond doet hier graag aan mee. De leerlingen is gevraagd een levensmiddel te doneren. Vele honderden producten zijn door hen meegebracht. De vrijwilligers van de Voedselbank die de producten kwamen ophalen, moesten twee keer met een volle bus rijden! Naast het verzamelen van voedingsmiddelen zijn door de 1e en 2e klassen 80 boterkoeken en 1000 cupcakes gebakken. De leerlingen hebben deze feestelijk ingepakt en voorzien van een kerstgroet. Elk gezin dat in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg wordt bijgestaan door de Voedselbank krijgt iets lekkers en een kerstgroet in hun pakket.

De boterkoeken en cupcakes zijn door de leerlingen bij de Voedselbank gebracht. Nadat zij dit hebben overhandigd, kregen zij een rondleiding en informatie over het werk van de Voedselbank.