RVV heren 1 gaat met een redelijk goed gevoel met kerstreces. | Foto: PR
RVV heren 1 gaat met een redelijk goed gevoel met kerstreces. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

RVV winterkampioen ondanks onnodig verlies

Volleybal n Ondanks de eerste plek en dus het 'winterkampioenschap' gaan de volleyballers van RVV met een katerig gevoel de winterstop in. Dat had alles te maken met het totaal onnodige verlies bij Punch (3-2).

In de eerste twee sets had RVV niets te duchten van de Delftse studenten. Met veel servicedruk en een bijna 100 procent scorend middenduo werd Punch compleet overdonderd. Het resulteerde de eerste set in een ruime setwinst (14-25). Hoewel de tweede set een spannender verloop doet vermoeden (22-25), was de Katwijkse voorsprong de hele set geruststellend.
Het breekpunt kwam halverwege de derde set. RVV had alweer een flink gat geslagen (8-15) en koerste af op een regelmatige overwinning. Vanaf dat moment viel de servicedruk bij RVV weg en kreeg Punch vat op de middenaanval van de koploper. Bij de twintig was alles weer in evenwicht en omdat Punch simpelweg veel minder fouten ging maken, was de set voor de thuisclub (25-22).
Dan maar in vier sets was de gedachte bij RVV, maar dat bleek niet eenvoudig. Na een knappe inhaalrace (van 20-16 naar 20-20) kon RVV niet doordrukken en liet het Punch toch weer ontsnappen (25-22).
In de vijfde set had RVV weer het overwicht, al gaven beide teams elkaar niets cadeau. Bij de stand 11-13 lukte het RVV tot drie keer toe echter niet om op matchpoint te komen. Waar RVV de trekker maar niet kon overhalen, lukte het Punch bij de derde poging wel (17-15).
RVV heeft een paar weken de tijd om over de zure en vooral onnodige nederlaag heen te komen, want de winterstop is aangebroken. Op zaterdag 14 januari is VCS uit Sassenheim de volgende tegenstander. De wedstrijd in de Boorsmazaal begint om 17.00 uur.