Ilse Kuijt in actie. | Foto: PR
Ilse Kuijt in actie. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Grasshoppers D1 plaatst zich voor Final Four

Basketbal n Afgelopen zaterdag speelden de dames van Solar-systemen Grasshoppers een uitwedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn.

De nieuwkomer in de Eredivisie maakte het de Katwijkers behoorlijk lastig. Via een 18-16 achterstand na de eerste periode en een 33-30 ruststand, was het verschil halverwege het 3e kwart opgelopen naar 42-37. Solar-systemen Grasshoppers wist een tandje bij te schakelen waarna op driekwart van de wedstrijd een voorsprong van 49-51 op het scorebord stond. In het vierde kwart werd de voorsprong uitgebouwd via 50-59 naar uiteindelijk een 57-69 overwinning voor de ploeg van coach Driessen en Allers.
Door deze winst neemt Solar-systemen Grasshoppers deel aan de Final Four om het zgn. winterkampioenschap dat op 6 en 7 januari zal worden gespeeld in Bemmel. De tegenstander in de halve finale is het organiserende Lekdetec. De andere halve finalisten zijn Loon Lions en Renes Binnenland.

KDC ook aanwezig op WK

Dammen n Afgelopen zaterdag was de laatste ronde van het WereldKampioenschap dammen. Dat de titel na 31 jaar eindelijk weer naar Nederland kwam, was al duidelijk, want de tweekamp ging tussen twee Nederlanders, te weten Roel Boomstra en Jan Groenendijk.

Tijdens dit laatste duel was er voor de jeugd ook het Nederlands Kampioenschap voor clubteams georganiseerd.

Ook Katwijk mocht meedoen aan dit NK en wel met een pupillenteam. Het was een zware en leerzame dag voor onze jeugd, want vaak moesten ze spelen tegen kinderen die al veel langer dan zij damden.

Maar toch was het een geslaagd evenement. Alle vier hadden ze namelijk een poster bemachtigd en onder de bezielende leiding van hun coach en trainer wisten ze daarop zowel de handtekening van de nummer 2 als ook van de nieuwe wereldkampioen (Roel Boomstra) te bemachtigen.