Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Nieuwe inzamelingen voor Open Hearts for Kids

hart n Stichting Open Hearts for Kids is weer gestart met extra acties om geld in te zamelen voor kinderen dringend een openhartoperatie moeten ondergaan.

Open Hearts for Kids zet zich in voor kinderen die dringend een hartoperatie nodig hebben, maar die om diverse redenen in hun thuisland niet kunnen krijgen.

"We hebben een periode achter de rug waarin we nauwelijks aanvragen kregen, maar nu lopen er weer een aantal tegelijk," vertelt Margreeth Boesaard, voorzitster van Open Hearts for Kids.

"Op dit moment zijn wij bezig geld bij elkaar te krijgen voor de operatie voor Malita uit Malawi en Huzeifatu uit Ghana. Malita is de helft van een tweeling en is geboren met een hartafwijking. Op 29 december wordt zij één jaar. Huzeifatu is anderhalf en moet ook dringend een operatie ondergaan." Voor beide meisjes zijn alle medische stukken in huis en zijn wij in overleg met de artsen om te zien of een operatie hier in Nederland mogelijk is."


Acties

Het inzamelen is natuurlijk het hele jaar gewoon doorgegaan. "Afgelopen week is er bijvoorbeeld een kerstworkshop georganiseerd," vervolgt Margreeth. "Zo proberen we aandacht voor onze stichting te vragen en geld bij elkaar te sprokkelen. Deze operaties zijn duur en alle bijdragen zijn welkom."

Als er voldoende geld is en de kinderen naar Nederland kunnen komen, worden zijn opgevangen in gezinnen van vrijwilligers van Open Hearts for Kids. "Zo hebben de kinderen hier een vast plekje en een vertrouwd gezicht die hen begeleidt naar het ziekenhuis en thuis verzorgt."

Meer informatie is te vinden op www.openheartsforkids.nl

Afbeelding