Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Arie Twigt

basketbal n De zestienjarige Arie Twigt werd dit jaar niet alleen landskampioen met zijn ploeg Only-Friends uit Amsterdam, maar nam ook deel aan de Europacup. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt. Hij werd uitgeroepen tot Talent van de Toekomst en is geselecteerd voor het jeugd EK rolstoelbasketbal dat in januari gehouden wordt in Italiƫ.

Arie's leven staat volledig in het teken van rolstoelbasketbal. Hij traint bijna elke dag: in de sportschool, bij BS-Leiden (waarmee hij dit jaar kampioen in de B-competitie werd), bij Only-Friends en met het Nederlands jeugdteam-U22 op Papendal. Volgend jaar gaat hij daar zelfs intern om zijn studie te combineren met een intensief trainingsprogramma. Al zijn inspanningen staan in het teken van zijn grote droom: in 2020 meedoen aan de paralympische spelen in Tokio.

"Ik vind het gewoon heel leuk om te doen," zegt Arie, die zes jaar geleden met basketballen begon bij de Grasshoppers. "Je verlegt steeds je grenzen. Dit jaar speelde ik voor het eerst met Only-Friends in de eredivisie en werden we landskampioen. Ook heb ik meegespeeld tijdens de Europacup in Italiƫ. Dat zijn voor mij de echte hoogtepunten geweest dit jaar."