Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Kim de Jong

brons n Zwemster Kim de Jong deed dit jaar mee aan de Nederlandse Kampioenschapen op zowel de lange als de korte baan. Bij dat laatste toernooi won ze de bronzen medaille op de 400 meter wisselslag.

De dertienjarige school- en wisselslag specialiste is tevreden met haar prestaties van dit jaar. Natuurlijk met haar bronzen plak op het NK in haar leeftijdscategorie, maar zeker ook omdat ze bij het Open Nederlandse kampioenschap (dus zonder leeftijdsbeperkingen) met haar ploeg de estafette zwom.

Haar grote doel voor volgend jaar is ook op een individuele afstand het Open NK te halen. "Het is een leuke ervaring om tegen oudere meisjes te zwemmen. Om de limiet voor het open NK te halen, moet ik wel mijn persoonlijk record ietsje scherper stellen en daar ga ik alles aan doen."

Voor Kim betekent dat doorgaan in het ritme van zes keer per week trainen. "Ik zwem al bijna zeven jaar en ik vond het meteen leuk. sfeer bij mijn nieuwe club LinK – die overigens nauw samenwerkt met ZNPC Katwijk - is erg goed. Het voelt helemaal niet als trainen en is gewoon heel gezellig."