Marciano Mengerink en Stefan Stam vormden de 'luchtmacht' van V.v. Katwijk. | Foto: OrangePictures
Marciano Mengerink en Stefan Stam vormden de 'luchtmacht' van V.v. Katwijk. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

'Zwaarbevochten' winst op Spakenburg

Voetbal n Zwaarbevochten, noemde Robbert Susan met enig (onbedoeld?) gevoel voor ironie de winstpartij afgelopen zaterdag op Spakenburg. De Blauwen werd met 1-0 verslagen dankzij een goal van Mike van den Ban.

De wedstrijd tussen de beide vissersdorpen kent een verhitte historie tussen beide teams - met wedstrijden op het scherpst van de snede, vaak met grote belangen - maar ook tussen de beide supporterskampen. Dit bleek zaterdag maar weer eens toen een deel van de beide supportersgroepen al vroeg in de wedstrijd slaags raakten langs de lijn. Zodanig dat scheidsrechter De Brito Roques de wedstrijd stil moest leggen, terwijl bestuurders en spelers met het schaamrood op de kaken de gemoederen tot rust probeerden te brengen.


Buiten de lijnen sloeg zaterdag de vlam dus al vrij vlot in de pan. Maar, toen iedereen weer tot zinnen - voor zover daar sprake van kon zijn - was gekomen, wilde het binnen het veld maar niet ontbranden. Het spel golfde wat op en neer in de eerste helft, waarin beide elftallen niet hun beste kunnen lieten zien. De grootste kans voor Spakenburg was er voor Philip Ties, die uit een corner bij de tweede paal kon binnen tikken, maar tot opluchting van de Katwijkers naast mikte. Even later zou ook Holder de mogelijkheid tot een Spakenburgse voorsprong laten liggen, hij stuitte op Mark de Vries.


Stefan Stam overkwam namens de Katwijkers hetzelfde, toen hij uit een corner kon inkoppen en Timmermans zijn inzet in de korte hoek zag weren. Na een half uur was het Van den Ban die wel het net wist te vinden. Eerder zag de topscorer van Katwijk al een harde inzet gekeerd in een oerwoud van Spakenburgse kuiten, maar nu was zijn uithaal van dichtbij onhoudbaar voor de Spakenburgse keeper.


In de tweede helft toonde Katwijk zich allengs dominanter, al zag het bij vlagen de Spakenburgers toch tot kansen komen. Grote kansen, vooral voor Pilon en Veerman, waarbij De Vries echter ook zijn mannetje stond. Katwijk aan de andere kant weigerde de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Het aantal kansen was niet op één hand te tellen, maar waren niet aan onder anderen Mengerink, Plat en Van Oijen besteed. Een kwaal die de oranjehemden het hele seizoen al plaagt, al bezag Dick Schreuder vooral de positieve zijde tegenover de schrijvende pers: "Het is een kwaliteit van dit team dat we zoveel creëren"


Hoe dan ook. De Katwijkers deden afgelopen zaterdag meer dan goede zaken op De Krom. De directe concurrenten lieten punten liggen, waardoor de Katwijkers de derde plaats bezetten in de Tweede Divisie, met nog 1 wedstrijd te gaan tot aan de winterstop. Een prima prestatie, maar spijtig genoeg had niemand daar nog aandacht voor na afloop…


Duinrand wordt met de grond gelijk gemaakt

sloop n Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat de sloopwerkzaamheden van het voormalige zorgcentrum 'Duinrand' aan de Nolenstraat begonnen zijn.


Sinds vorige week is een grote kraan met een grijper begonnen met het afbreken van de flat en wordt het gebouw langzaam verpulverd in kleine stukken. Een aantal weken eerder was men al met een kleine kraan bezig om de hoofdentree te slopen.
Tijdens de sloopwerkzaamheden is op het afgesloten terrein veel oude herinneringen te zien en te vinden. Zo is van buitenaf in een van de kamers nog een gedeelte van een bed te zien, staan er nog oude bureaustoelen en lag een sleutelkastje en een bord met verdiepingnummers tussen het puin. Naast deze herinneringen tussen het puin zijn er ook vele Katwijkers die er gewerkt hebben of familieleden hebben bezocht.
De bewoners die in het oude pand woonde zijn naar een tijdelijke locatie in Rijnsburg verhuisd. Op de plaats van het oude pand zal men na de sloopwerkzaamheden een nieuw pand bouwen. De verwachting is dat de sloopwerkzaamheden voor Kerst afgerond zijn.

De sloop van de Duinrand is in volle gang. | Foto: Gert Jan Onderwater