Wouter Breel had een season high met 18 punten. | Foto: Wim Kulk
Wouter Breel had een season high met 18 punten. | Foto: Wim Kulk Foto: Cor de Mooy

Mooie overwinning Heren 1 op Cobra Nova

basketbal n Zaterdag 10 december kwam de nr. 4 uit de competitie en mede final four kandidaat, Cobra Nova uit Rijswijk op bezoek bij Grasshoppers. Op Jesper Jobse na was het team compleet en jeugdspeler Nick de Jager zag zijn goede trainingsarbeid uitbetaald en mocht zich bij de hoofdmacht voegen en debuteren.

Joey Schelvis opende de score via een aanvallende rebound waarna meteen Rogillio Sewrattan (ex ZZ Leiden) van Cobra Nova een driepunter raak schot. De wedstrijd ging gelijk op, waarbij Cobra Nova regelmatig aan de noodrem moest trekken en daardoor in foutenlast kwam. Wouter Breel, Koen Grimbergen en Joey Schelvis namen het team op sleeptouw. Vanaf de vrije worplijn zette Joey Schelvis de stand na de eerste tien minuten op 18 - 18.

Beide teams startten met turn overs en Wouter Breel samen met Wesley Groen en Joey Schelvis zette een voorsprong 34-24 op het scorebord. Wouter pakte veel aanvallende rebounds en verzilverde deze goed. Sjoerd van Vilsteren maakte met weer een heerlijke dunk er 44-27 van. Sjors Bootsman pakte een bonus mee. Ruststand 47-31.

Wouter Breel opende in het derde kwart na een drietje van Cobra Nova met de tegen score. Met scores van Youri van der Linden, Jake Prins, Jaco van Rhijn en Tim de Jong en een goede verdediging werd de voorsprong na 30 minuten verder vergroot tot 74 - 55.

Wesley Groen opende het vierde kwart met een driepunter en Nick de Jager maakte zijn debuut in Heren 1 en scoorde meteen na een mooie assist van Jaco van Rhijn zijn eerste punten in de Promotiedivisie. Met een heerlijke dunk op assists van Sjors Bootsman zette Sjoerd van Vilsteren de eindstand op 92-71.

Een belangrijke teamoverwinning, waarbij de draad na het verlies van vorige week, weer werd opgepakt. Ook een goede warming up voor deze week met twee mooie en belangrijke wedstrijden op het programma om het jaar goed af te sluiten. De kers op de taart is de bekerwedstrijd tegen Aris Leeuwarden (Eredivisie) op donderdag 15 december, terwijl zaterdag 17 december BS Leiden voor de competitie wacht.

Op donderdag 15 december staat de bekerwedstrijd in de 1/8 finale tegen Aris Leeuwarden Eredivisie op het programma in sporthal Cleijn Duin. De sprongbal is om 20.00 uur. Een prachtig affiche voor een krachtmeting tussen de Promotiedivisie en Eredivisie! In de Katwijkse arena Cleijn Duin kan het flink stormen. Aanbevolen wordt om op tijd te komen want er wordt een grote toeloop verwacht.