Vrijwilligers van haringrock hebben de schouders gezet onder een Boulevard-lange vrijmarkt. | Foto: PR
Vrijwilligers van haringrock hebben de schouders gezet onder een Boulevard-lange vrijmarkt. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Ondernemersmarkt tijdens Haringrock

primeur n Volgend jaar wordt op zaterdag 15 juli in deze badplaats een grote vrijmarkt georganiseerd. Van noord tot zuid zullen over heel de boulevard honderden kraampjes worden neergezet met daarin een diversiteit aan aanbod. Na het opheffen van de Visserijdagen krijgt een belangrijk cultureel evenement zo toch nog een vervolg voor de Katwijkers en de toeristen.

Onlangs werd bekend gemaakt dat de Visserijdagen in 2016 voor het laatst zijn gehouden. De stekker gaat eruit waardoor Katwijk niet alleen een belangrijke publiekstrekker armer is maar tevens een stuk van haar identiteit verliest. Dat is de mening van Ton Frissen, organisator van Haringrock.
Met het einde van de Visserijdagen is Haringrock namelijk de enige activiteit die overleeft en in 2017 gewoon weer wordt georganiseerd.
Het gratis festival dat afgelopen zomer haar 30e verjaardag vierde, was het afsluitende evenement van de Visserijdagen en heeft de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen. Zeker ook omdat het op de allermooiste locatie van Katwijk plaats vond: het evenementenplein op de boulevard. Zowel lokaal als nationaal staat het gebeuren goed op de kaart.

Hoewel het festival zelf voldoende populair is om te overleven, gaat het Frissen, die niet alleen zelf Katwijker is maar ook nauw is verbonden met de visserij, aan het hart. Om die reden is het plan geboren om op de Katwijkse boulevard, met het Haringrockterrein als middelpunt, een grote vrijmarkt te gaan opzetten op zaterdag 15 juli, de tweede dag van het festival. Meteen na de eerste aankondiging in de media kwamen de aanmeldingen vanuit Katwijk en ver daarbuiten al binnen. Op dit moment ligt er bij het comité al een stapel van meer dan 50 aanmeldingen op zijn bureau. "Die Vrijmarkt gaat er wel komen", zo voorspelt Frissen.

Ondernemersplein Katwijk

Geïnspireerd door die golf van positieve reacties is besloten om het nog iets breder te trekken middels een Ondernemersplein. Een plek waar startende ondernemers, maar ook reeds gevestigde ondernemers kunnen netwerken en zich kunnen presenteren aan het grote publiek. In het bijzonder is dit interessant voor jonge startende ondernemers die hiermee in één keer in beeld komen bij een grote groep mensen.


Bent u ondernemer, en wilt u zich samen met andere collega's middels dit plein in de kijker spelen voor een groot publiek ? Reageer dan snel, en informeer naar de voorwaarden. Reacties kunnen rechtstreeks naar Ton Frissen: tfrissen@xs4all.nl