Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

OV verloot kerstbouten

Loterij n Op zaterdag 17 december houdt de Oranjevereniging haar traditionele kerstboutverloting in De Roskam. De kerstboutverloting begint om 15.00 uur en zal tot in de avonduren doorgaan.

Kippen, konijnen, rollades, karbonades, flessen drank en wijn, vleesbonnen, kerststukjes, kalkoenen, waardebonnen en gourmetschotels zullen die dag een nieuwe eigenaar krijgen.
De lootjes zijn niet duur en men kan zo vaak meedoen als men wil. Naast, een gezellige middag voor het hele gezin in de gezellig versierde Roskam is er veel kans op een mooie prijs. Daarmee steunt men door het kopen van de lootjes het werk van de Oranjevereniging.
De Kerstman die verwelkomt de deelnemers met glühwein. Verder wordt er vis gebakken op een houtvuur, die men kan opeten terwijl men zich warmt bij een van de vuurkorven.
Ook wordt er een levende kerststal opgebouwd op de Turfmarkt met schaapjes en de ezel.


Filmavond in het Katwijks Museum

Film n Het Genootschap Oud Katwijk bestaat 50 jaar. In deze 50 jaar is er veel filmmateriaal uitgezocht, gesorteerd en digitaal opgeslagen, waardoor de geschiedenis en de activiteiten van het museum, van het dorp Katwijk en met name ook de visserij bewaard blijven.

Op 14 december kan men kijken naar een klederdrachtshow in 1975, de film over de opening van het museum in 1984 door prinses Juliana, en mogelijk nog wat kleine visserijfilms.

Het museum is open vanaf 19.00 uur, de avond start om 19.30 uur en duurt uiterlijk tot 21.00 uur.

Kaartjes zijn te koop aan de balie van het museum: vol = vol. Prijs € 3,50 inclusief koffie/thee.


Jeugddienst

Ontmoetingskerk n Op zondagavond 18 december is er weer een Jeugddienst in de Ontmoetingskerk van Katwijk a/d Rijn. Voorganger in deze dienst is dominee Hans Esbach en het thema is 'Wie is jouw vriend?'

De muzikale begeleiding wordt verzorgd door de band 'In His love' en de dienst begint om 18:20 uur met samenzang. Na afloop is er ook gelegenheid voor het nuttigen van een kop koffie en of thee en tegelijk om elkaar te ontmoeten.