Afbeelding
Foto: Cor de Mooy

Scaponi exposeert in Noordwijks Palace Hotel

(He)artFishing n De kunstenaar Scaponi, synoniem voor Cor Schaap uit Katwijk aan Zee, heeft begin december zijn expositie geopend in het Palace Hotel in Noordwijk.

Hij toont een aantal acrylschilderijen op 3D-canvas. 'Om even bij stil te staan en je gedachten te laten varen', is de gedachte achter de mini expo '(He)art Fishing' te zien tot half januari 2017.
"Werk met een verhaal, direct uit het hart gegrepen. Gewoon omdat ik het mooi vind en ook om met anderen te delen', legt kunstschilder Scaponi uit.
Wie de Mini Expo (He)art Fishing bezoekt, merkt dat de insteek ook een therapeutisch waarde hebben. "Orde scheppen in de veelheid van gedachten, die je hart in bezit kunnen nemen",legt de kunstschilder uit. De expositie draagt als thema (He)art Fishing. Vissen naar wat elkaar beweegt, er zijn voor elkaar, kleur geven aan elkaars bestaan.

Stijlvol

De schilderijen zijn met zorg samengesteld en passen in de ruimte die hij of zij voor ogen heeft om ervan te genieten. Ze gaan fraai op in de ruimte en passen perfect tegen de achtergrond van de stijlvolle hal en lounge van het hotel.
Vooral de serie 'Miraculous Catch' sluit aan op de inrichting zodat er één geheel ontstaat. Terwijl de andere werken in kleur en uitstraling een prachtig geheel vormen.

Binnenlopen

Tijdens de eerste openingsavond kwamen er al diverse belangstellenden kijken. De ruimte van het het Palace Hotel is dan ook perfect voor een expositie, waar iedereen vrijblijvend kan binnenlopen.
De mini expo is tot en met 14 januari 2017 te zien in het Radisson Blu Palace Hotel, Picképlein 8 in Noordwijk aan Zee. Meer informatie over het werk: www.scaponi.nl


Keurmerk Veilig Ondernemen voor 't Heen en Klei Oost

veilig n Op het gemeentehuis van Katwijk werd maandag 5 december een prachtig 'geschenk' aan de op de bedrijventerreinen 't Heen en Klei Oost gevestigde ondernemers overhandigd. Het betrof hier het certificaat Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B).

In aanwezigheid van burgemeester Frank Koen, vertegenwoordigers namens de ondernemers, gemeente Katwijk, politie, brandweer en bestuursleden van de stichting Beveiliging Bedrijventerreinen (SBB), reikte Ronald Koning van het MKB het bijbehorende certificaat uit. "Een uniek moment", aldus de vertegenwoordiger namens het landelijk georganiseerde bedrijfsleven, "waar de lokale ondernemers trots op mogen zijn, en dat tevens van groot belang is voor de veiligheid en voor een gunstig vestigingsklimaat op de bedrijventerreinen."

Voor de bedrijventerreinen 't Heen en Klei Oost is wederom een keurmerk veilig ondernemen (KVO) behaald. Het vorige Keurmerk gold voor de afgelopen twee jaar, terwijl het nu behaalde keurmerk geldt tot 2020. Het keurmerk is gebaseerd op afspraken over de samenwerking tussen politie, brandweer, gemeente en beveiliger ten behoeve van de op het gebied gevestigde ondernemers. De ondernemers zijn daarin vertegenwoordigd middels de ondernemersvereniging en de stichting Beveiliging Bedrijventerreinen, die mede initiatiefnemer is. In het Keurmerk Veilig Ondernemen staan onder andere afspraken over de inzet van de beveiliger en politie om overlast en (poging tot) inbraken te verminderen. Maar ook afspraken over de orde en netheid, onderhoud van het groen en vormen van aanpassingen van de infrastructuur of parkeervoorzieningen (de parkeerstroken, fietspaden en revitalisering zijn voorbeelden van ingezette verbeterslagen), maken deel uit van het convenant.

Convenant

Het hebben van een keurmerk voor de bedrijventerreinen is niet nieuw. In 2014 werd met succes het Keurmerk 'basis samenwerken' behaald. Toen was voornamelijk ingezoomd op het structureren van de samenwerking en het anticiperen op mogelijke onveilige situaties op de bedrijventerreinen. Inmiddels heeft de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen een convenant ondertekend met daarin afspraken op vele gebieden die de kwaliteit op de bedrijventerreinen aangaan. Het varieert daarbij van de samenwerking tussen politie en beveiliger Huschka over het terugdringen van de onveiligheid, tot afspraken over de inzet, controles en oefenrondes van de brandweer en afspraken over parkeren, infrastructuur, inrichting en algehele kwaliteit van de bedrijventerreinen. Onderdelen van het Keurmerk zijn tevens een veiligheidsplan en een plan van aanpak voor verbeteringen 't Heen en Klei Oost.
Een belangrijke inbreng bij het benoemen van de problemen en het aangeven van wensen, hebben de op de terreinen gevestigde ondernemers gehad. Aan de hand van een enquête is vooraf de mening van de ondernemers gepeild en gevraagd wat hun mening is over onder andere veiligheid, problemen in de directe omgeving van hun onderneming en allerlei afspraken over de bedrijventerreinen. In het plan van aanpak dat gekoppeld is aan het KVO staan nu ruim dertig aandachtspunten beschreven, die de komende drie jaar opgepakt worden.

Certificaat

"De gemaakte afspraken hebben een verplichtend karakter," zegt Aad van Duijn, die namens het SBB voorzitter van de werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen is. De werkgroep volgt de ontwikkelingen de komende jaren en bekijkt in hoeverre de gemaakte afspraken nagekomen worden. "Door de goede samenwerking en het feit dat de partijen het belang inzien van een veilig, goed onderhouden en toegankelijk bedrijventerrein, zijn we overtuigd van het succes van het KVO ook voor de komende jaren."