Alle genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2016 op een rijtje. | Foto: Piet van Kampen
Alle genomineerden voor de Vrijwilligersprijs 2016 op een rijtje. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Vrijwilligers goed in het zonnetje gezet

n Wethouder Gerard Mostert: 'Jullie inzet is goud waard'

Vrijwilligersprijs n Het was vorige week woensdagavond spannend voor de genomineerden in vier categorieën. Een gezonde spanning en een ontspannen sfeer bij de niet genomineerden maar veel collega's, familie en bekenden. Het begon in de foyer van TriPodia waar de gasten zich vooraf aan koffie of thee tegoed konden doen met een rijke keuze aan bijpassende lekkernijen.

Door Piet van Kampen

Alvorens Gerard Mostert de winnaars bekend maakte hadden de genomineerden zich via een videofilmpje voorgesteld. Hierin deden zij uit de doeken wat voor vrijwilligerswerk zij doen en wat hun drijfveer hiertoe is. Een heel scala aan activiteiten passeerde de revue. Vervolgens tijd voor een break. Na de pauze een optreden van de jonge rapper Kevin van Eldrik die een ode bracht aan de vrijwilligers, zijn moeder en overleden tante. De performance bracht de handen op elkaar. Daarna was het de beurt aan de wethouder die voor alle genomineerden maar ook de niet genomineerden lovende woorden had. 'Jullie zijn geweldenaars'.


De ontknoping

In de categorie Individueel tot 18 jaar werd Nico Hoek winnaar. Een motivator en aanspreekpunt in het jongerenwerk bij Scum, T-Hok, Kattuk.nl, maar ook bij evenementen als SKA en de Kippenloop. Waarom hij dit doet? 'Omdat ik het zo leuk vind', antwoordde hij rap van de tong. De volgende die het podium betrad was Marco van Rijn. In de categorie Individueel van 18-35 jaar was alle lof voor hem. De man die de dansclub Sjansee bestiert en wekelijks mensen met een beperking een geweldige avond bezorgt. 'Elke vrijdag lijkt het wel een Kawijkse bruiloft. Ik vind zoveel warmte en liefde bij deze mensen. Je neemt ook de schroom bij hen weg'. Het volgende daverende applaus was voor Anita Laterveer. In de categorie 35-65 jaar waren alle egards voor haar. Haar inzet voor het wijkwerk,

Welzijnskwartier en de Stichting Kids Say No hebben indruk gemaakt op de jury die ook dit jaar voor een moeilijke taak stond. In de categorie 65+ was het podium voor Arie Lugthart. Een allround vrijwilliger die voor iedereen klaar staat, Nederlanders en Medelanders. De man die geïnteresseerd is in mensen en hen weet te motiveren om aan allerlei dingen deel te nemen. Het Taalhuis won de prijs in de categorie Projecten en Organisaties. De vrijwilligers helpen de statushouders om de Nederlandse taal eigen te maken. Vorig jaar werden er al 3000 mensen geholpen.

Nadat alle huldigingen afgerond waren, was er tijd voor een hapje en een drankje. Alle aanwezigen werden ook nog verwend met een aardige attentie.


Kerstrad van Avontuur op XL koopavond

kerstbouten n Winkeliersvereniging Zeezijde organiseert opnieuw een extra lange winterkoopavond in het centrum van Katwijk aan Zee. Deze winterkoopavond vindt plaats op vrijdag 16 december. Vast onderdeel van deze sfeervolle avond is de grote Kerstboutverloting door Oranjevereniging Katwijk aan Zee.

De opbrengst is zoals altijd bestemd voor de oranjefestiviteiten rond Koningsdag van komend jaar. Als vanouds worden bij het Rad van Avontuur leuke prijzen verloot, zoals vlees, vis, wild, taarten en wijnpakketten. Al deze prijzen worden bij de Katwijkse winkeliers ingekocht.

Warme Glühwein

Vrijdagavond staat de podiumwagen vanaf 19.00 uur in de Princestraat, op de hoek bij de Voorstraat. Elke bezoeker krijgt bij aankoop van tien loten een gratis glas warme Glühwein. Het belooft weer ouderwets gezellig te worden.

Extra loterij

Mocht u op vrijdagavond verhinderd zijn en toch onze loterij willen bezoeken, dan kunt u ons ook op zaterdag 12 december vanaf 14.30 uur in de Princestraat vinden. Ook dan beschikken we weer over geweldige prijzen! Uiteraard bent u ook dit jaar weer van harte welkom. Met deelname aan de loterij steunt men het Oranjefeest en Oranjevereniging Katwijk aan Zee.


Drie hardcorebands in Scum

Hard n Op zaterdag 17 december staan er weer 3 vette hardcorebands klaar in Scum. De bands die spelen zijn 'With the Wolves', Shallow en Lingering.

Drie aanstormende bands met een dikke link naar Hardcore & Metalcore. De formatie 'With the Wolves' is opgericht in 2015 in de regio Eindhoven. Onderweg naar hun plekje in de scene heeft de band zo'n beetje iedere bandwedstrijd gewonnen die ze gespeeld hebben, superharde muziek voor mensen die niet stil kunnen zitten. Shallow uit Deurne en Gemert gooit het over een iets andere boeg en zoekt zijn meesters in bands als Defeater & Counterparts. Melodieuze hardcore met een flinke twist. Lingering is een melodische hardcoreband met invloeden van Counterparts.

De zaal gaat open om 20.30 uur. Aanvang bands 21.00 uur. Gratis toegang 18+. Scum, Noordduinseweg 3.