Op de foto: Dave Kagenaar, Floris Hoek, Edwin Hus, Cem Senol en Pascal de Mol. | Foto: PR
Op de foto: Dave Kagenaar, Floris Hoek, Edwin Hus, Cem Senol en Pascal de Mol. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Osaka weer succesvol in Groningen

Karate n Afgelopen zaterdag was het weer zover, de katwijkse karatevereniging Osaka vertrok naar Groningen om daar deel te nemen aan het Katsu Gala.

Het Katsu Gala is een jaarlijks evenement waar Full-Contact Karate wedstrijden gedaan worden. Full contactwedstrijden staan er om bekend dat ze de hardste in hun soort zijn.
dit keer was de beurt aan Pascal de Mol en Edwin Hus om daar te laten zien of ze uit het juiste hout gesneden waren om met de winst naar huis te gaan.
Pascal begon zijn partij scherp en liet al snel duidelijk zien dat hij de betere was met het resultaat: winst door opgave tegenstander.
daarna was het de beurt aan Edwin hus, in deze partij waren de 2 karate vechters erg aan elkaar gewaagd maar de Belgische opponent scoorde gewoon net iets meer en dit resulteerde dan ook in een beslissing voor de tegenstander. Beiden hebben goed gevochten.
Bij Osaka worden de Budo-sporten aangelopen als een team sport. Alles doen wij samen trainen, voorbereiden, elkaar beter maken en als er wedstrijden zijn gaat er een team naar toe met de vechters, begeleiders en hun coach.

De coach van Osaka is Cem Senol en deze is net terug uit Japan waar hij heeft meegedaan aan de World Cup Full-Contact Karate 2016.
in een open klasse met meer als 40 deelnemers wist hij uiteindelijk bij de laatste 16 te komen. En was hij de Enige Gaijin (buitenstaander) die van een Japanner op knock down wist te winnen.