Om huis en tuin in kerstsfeer te brengen heeft Tuincentrum Moerkerk weer breed kerstassortimen| Foto: PR
Om huis en tuin in kerstsfeer te brengen heeft Tuincentrum Moerkerk weer breed kerstassortimen| Foto: PR Foto: PR

Volop kerstsfeer bij Tuincentrum Moerkerk

kerst n Het is weer tijd voor winterse gezelligheid. Om huis en tuin in kerstsfeer te brengen is weer een breed assortiment aan mooie spullen te vinden bij Tuincentrum Moerkerk. Kijken en kiezen wordt weer gezellig en gemakkelijk gemaakt met de vertrouwde kerstshow.

Wie de plantenkas binnenloopt, kan niet om de kerstshow heen. Dit jaar is gekozen voor een bijzonder ruimtelijke opzet. Wie rustig de tijd neemt om de diverse displays te bekijken laat zich verrassen door vele leuke trendy en vooral ook unieke ornamenten. Een nieuwe trend is het gebruik van ornamenten vervaardigd uit eerlijke natuurlijke materialen. Bijzonder fraai zijn de stukken teak wortelhout. Ook oma Moerkerk's oude wasrek is weer terug te vinden met een mooie collectie pastelkleurige ornamenten.
"Onze kersthow trekt ook heel veel verzamelaars", vertelt bedrijfsleider Hermien niet zonder trots. Maar ook voor wie niet zo zeer verzamelaar is, is het leuk struinen langs de tafel en omgekeerde kerstbomen. In het assortiment zijn dit jaar ook veel versieringen te vinden van Duitse makelij.

Vorige week arriveerde een lading fraaie ranke nordmann-kerstbomen. Daarnaast zijn er uiteraard ook mooie blauwsparren. Deze worden desgewenst door de hoveniers voorzien van een kruis en verpakt in plastic zodat ze meteen de auto in kunnen zonder in de zomer nog naalden te vinden. Voor binnen en buiten is er een mooi en uitgebreid assortiment LED-verlichting op netstroom of batterijen. Binnen een handomdraai kun je nu een boom of je huis vol lichtjes hebben hangen. Een goed advies spreekt hierbij voor zich.

zelf maken

Voor de creatievelingen zijn er volop materialen te vinden om een mooi kerststuk te maken: oasis, groen in alle soorten, kaarsen, decomateriaal; alles is op voorraad. Wie wat meer hulp nodig heeft bij het steken kan terecht bij de workshops. Wanneer deze zijn en wanneer er nog plek is, dat is te checken op www.tcmoerkerk.nl

vuurwerk

Om het jaar knallend af te sluiten is Tuincentrum Moerkerk ook dit jaar weer het adres. In de laatste dagen van het jaar is er mooi sier- en keihard knalvuurwerk te koop. De verkoop van vuurwerk is op dinsdag 29 december tot 18.00 uur, woensdag 30 december tot 21.00 uur en op vrijdag 31 december tot 17.00 uur. Binnenkort valt de vuurwerkfolder huis-aan-huis op de mat en ligt deze in het tuincentrum aan de Wassenaarseweg 71A.


André Kuipers neemt medici mee op een medische reis in de ruimte

college n Ruim 250 medici zaten op woensdagavond 23 november in de collegebanken van de Burumazaal van het LUMC. Ze waren daar op uitnodiging van de medicidesk van Rabobank Leiden-Katwijk en de M.F.L.S. (Medische Faculteit der Leidse Studenten).

Ariënne Kooter, directeur Particulieren van Rabobank Leiden-Katwijk, opende de bijeenkomst door te benadrukken dat de zorgsector belangrijk is voor de Leidse regio. 'In Leiden en omgeving is 25% van de mensen werkzaam in de zorg of in aanverwante ondernemingen', vertelde Kooter. 'Vanwege de omvang van de sector en het maatschappelijke belang ervan, is zorg een van de belangrijkste speerpunten voor de Rabobank. Speciaal voor deze groep mensen hebben wij een Medicidesk: een team van specialisten die verstand hebben van de medische sector en van lokale omstandigheden'.

Keynote speaker: André Kuipers

André Kuipers inspireerde de aanwezige medici met zijn presentatie over de medische aspecten van zijn reis in de ruimte. Hij legde daarbij een mooie link tussen wetenschap en zorg. Hij vertelde over zijn eigen ervaringen in de ruimte. Over het veelzijdige dagelijkse leven in het ruimtestation ISS. En over het effect dat de reis had op zijn eigen lichaam. 'Je lichaam doet er na een ruimtereis net zo lang over om te herstellen als de duur van je verblijf in de ruimte', aldus Kuipers. 'Gewichtloosheid doet veel met je lichaam. Veel sporten helpt om je lichaam sterk te houden. Dus liep ik onder andere op een hardloopband. Die hing aan het plafond! Want in een ruimtestation is er door de gewichtloosheid geen onder of boven. De eerste drie maanden na mijn terugkeer had ik constant spierpijn. Daarna ging het beter'.


Kennis delen en verbindingen leggen

De aanwezige medici waren enthousiast over de bijeenkomst. 'Wat een mooie ervaringen heeft André Kuipers', was een veelgehoorde reactie. En 'ik wist niet dat de Rabobank zo ingesteld is op medici, dat is goed om te weten'. Rabobank Leiden-Katwijk heeft als doel om medici verder te helpen. Dat kan met bancaire dienstverlening, maar ook door het ondersteunen van maatschappelijke initiatieven in de zorg. Daarom brengt de bank medici bij elkaar. Om hen te inspireren en verder te helpen door het inbrengen van kennis en het leggen van verbindingen.

Een voorbeeld van het leggen van verbindingen is de samenwerking die ze in 2015 is aangegaan met de M.F.L.S.; de studievereniging voor de studenten Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen in Leiden. Op deze manier kan de Rabobank nog beter inspelen op de behoefte van (toekomstige) medici. Deze bijeenkomst voor medici is een van de vele voorbeelden van de samenwerking tussen de M.F.L.S en de Medicidesk.