De eerste serie tafeltennislessen aan een VO-klas werd afgesloten met een toernooi. | Foto: PR
De eerste serie tafeltennislessen aan een VO-klas werd afgesloten met een toernooi. | Foto: PR Foto: PR

Tafeltennistoernooi sportklas Pieter Groen

tafeltennis n Afgelopen donderdag werd de eerste serie tafeltennislessen aan een VO-klas afgesloten met een toernooi. Pieter Groen klas 1 PCH met 22 leerlingen heeft medio oktober de aftrap gegeven van het schoolsportseizoen 2016/2017.

Iedere serie wordt afgesloten met een toernooi, waarin de leerlingen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben. Op basis van de prestaties uit de eerste drie lessen zijn de leerlingen ingedeeld in vijf poules van vier spelers. In poule 1 werd Kai Oudshoorn eerste en Elise Hogewoning, tweede en Carlijn van de Boon derde. De vierde plek was voor Alex van Rijn. Een eervolle vermelding is er voor de eerste plaats in poule 5 van aanstaande moeder E. Hengstdijk. Als afronding werden door de leerlingen naar eigen inzicht poules gevormd. Klassikaal wordt in een serie van vier lessen aan de leerlingen de basisvaardigheden van het tafeltennis geleerd. In de wintermaanden verzorgt Tafeltennisvereniging Rijnsoever sinds jaar en dag lessen voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs. De lessen worden tijdens schooluren en tegen een tegemoetkoming in de kosten gegeven in haar accommodatie op Sportpark de Krom achter de tribune van vv Katwijk. Een groot voordeel voor de leerlingen is dat tafeltennis een binnensport is en dus geen afgelastingen kent. Naast het aanleren van basis tafeltennisslagen is voldoende ruimte voor onderlinge wedstrijdjes. De vereniging beschikt over een grote zaal waarin aan groepen tot circa 30 leerlingen les kan worden gegeven.

Voor meer informatie zie www.ttvrijnsoever.nl of facebook.com/TtvRijnsoever.


RVV laat niets liggen

Volleybal n De volleyballers van RVV deden afgelopen zaterdag wat ze moesten doen: niet tegen onnodig puntverlies oplopen bij Zovoc. In Zoetermeer werd die doelstelling ruim gehaald, alleen in de tweede set kostte het de Katwijkers de nodige moeite (0-4).

En dat had het team van Nico Halsema vooral aan zichzelf te wijten. Nadat de eerste set met name dankzij de nodige aanvalspower en prima passing zonder al te veel moeite was gewonnen (20-25), begon RVV plotseling onnodige fouten te maken. Zovoc profiteerde en liep meteen uit naar een voorsprong van vier punten. Die bleef tot 14-18 overeind, want vanaf dat moment klom RVV definitief uit het enige dipje in de wedstrijd.

Het betere spel vertaalde zich niet direct in de score, want op 23-21 was Zovoc dicht bij setwinst. De Katwijkse koploper trapte toen het gaspedaal echt even in en Zovoc kwam niet meer tot een fatsoenlijke aanval. Met name Ken Rovers hielp zijn team over het dode punt met twee killblocks en twee scores (23-25).

Zovoc was geknakt en RVV draaide vanaf dat moment solide. De servicedruk werd flink opgevoerd en Zovoc kwam niet meer in het verhaal voor. Waar RVV in het recente verleden toch vaak moeite had met de Zoetermeerders, kwamen de Katwijkers dit keer geen moment meer in de problemen. Met 15-25 en 19-25 waren ook de overige twee sets voor RVV.

Zaterdag 26 november gaat RVV op bezoek bij Thor. Dat team werd onlangs in een spannende wedstrijd met 3-1 verslagen en de Katwijkers kunnen aan de bak, want ook Thor doet volop mee om de bovenste plaatsen. De wedstrijd in sporthal De Waard in Bergambacht begint om 16.15 uur.