Mart Spierdijk kopt de 0-1 binnen. | Foto: PR
Mart Spierdijk kopt de 0-1 binnen. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Sterk FC Rijnvogels verrast ASWH

Voetbal n Je zou het op de dag dat de Sint weer voet op vaderlandse bodem zette een onverwachte surprise kunnen noemen. ASWH, de nummer drie van de ranglijst, kreeg de roe van een goed en gedreven Katwijks team. Met 0-4 werd er een klein feestje met de supporters langs de lijn en achteraf in de kleedkamer gevierd. Was dit het team dat zo'n slechte seizoenstart kende? Voer voor psychologen.

Joey Zandbergen kon niet aan de wedstrijd beginnen en stond er nu een centraal duo Mart Spierdijk – al een paar weken de vervanger van de geblesseerde Kevin Wijmer- met Wouter Soomer. Deze moest na een kwartier al ziek afhaken waarna Sonny ten Hoope zijn plaats in nam. Samen met de verdedigende kompanen Bright Ampong en Rob Zandbergen gunden zij gevestigde namen als Mels van Driel, Paul de Lange en de aalvlugge Robbert Olijfveld weinig tot geen mogelijkheden om een gat in de Katwijkse muur te vinden. Het roodwitte middenveld met een uitstekende Pieter van den Breggen en Ricardo de Vlugt en een hard werkende Romano van der Stoep ving in een vroeg stadium de aanvallen van de thuisclub op.

ASWH startte sterk maar na een kleine tien minuten kwam de Vogelmotor op toeren. Met goed verzorgd veld- en combinatiespel werd het de licht bovenliggende partij. De 0-1 van Mart Spierdijk na een voorzet van Romano van der Stoep mocht dan ook als verdiend worden bestempeld. De geweldige uithaal van Ricardo de Vlugt was te machtig voor doelman Stef Doedee maar de paal was de sluitpost welgezind. De Katwijkse dadendrang hield aan doch enkele mogelijkheden op aangeven van Jaap van Duijn leverden geen 0-2 op.

Na de thee drongen de gastheren aanvankelijk sterk aan en moesten de Vogels hun nest flink verdedigen. Zij deden dat met verve. Een fraaie save van Peter Messemaker op een inzet Jesper van den Bosch voorkwam de gelijkmaker. Langzamerhand kwam er meer balans in het duel en deze sloeg door in het voordeel van de mannen van Hein van Heek. Een prachtige vrije trap van Jaap van Duijn werd door Romano van der Stoep binnen geknikt, 0-2 Met nog twintig minuten op het uurwerk kwam de overwinning in zicht. De thuisclub ging op zoek naar de anschlustreffer en derhalve ontstond er ruimte voor gevaarlijke tegenstoten. Deze waren dodelijk.


Gouden wissel

Ogur Kaya die tien minuten voor het scheiden van de markt inviel was de scherprechter. Na fraai voorbereidend werk van Arno Dijkstra en Jaap van Duijn mocht Kaya twee keer binnen vier minuten beheerst afronden en daarmee de nimmer verwachte 0-4 op het scorebord aantekenen. Aanstaande zaterdag FC Rijnvogels-Capelle, aanvang 14.30 uur.