Pluimgraaff Mode in de Badstraat gaat op oudjaar sluiten. | Foto: PvK
Pluimgraaff Mode in de Badstraat gaat op oudjaar sluiten. | Foto: PvK Foto: Cor de Mooy

Pluimgraaff gaat zich op voetbal richten

voetbalwinkel n Het zal voor de trouwe klanten even wennen zijn als op 31 december de deur van Pluimgraaff Mode in de Badstraat definitief in het slot valt. Eigenaar Gert Jan gaat in de vestiging aan de Taatedam verder met zijn uitgebreide collectie vrijetijdsschoenen, voetbalschoenen en andere attributen die de voetballer nodig heeft. Daarin wil hij de specialist blijven.

door Piet van Kampen

De stijgende kosten en de concurrentie van internet noopten Pluimgraaff om deze moeilijke beslissing te nemen. Het gaat de ondernemer uiteraard aan het hart. De naam van het bedrijf is al 32 jaar een begrip maar zal zeker ook voort blijven leven. Pluimgraaff Mode verdwijnt uit de Badstraat.

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een goede naam opgebouwd, ging met de tijd mee, verbouwde de zaak en volgde de ontwikkelingen op de voet. Het assortiment werd regelmatig aan de nieuwste trends aangepast. De groei zat er destijds goed in. Ook de recessie werd overleefd maar de markt is veranderd. Internet is een speler op de markt geworden die het ondernemen voor een zelfstandige lastig en soms onmogelijk maakt. 'Jammer dat de consument minder lokaal koopt' betreurt Pluimgraaff de gang van zaken.


Outlet

Tot en met 31 december kunnen de klanten nog profiteren van de uitverkoopkortingen. Drie halen, twee betalen zowel schoenen als kleding of een combinatie hiervan. 'Het waren mooie en gezellige jaren' blikt de ondernemer terug. 'Wij zijn onze trouwe klanten dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen wat zij in ons hebben gesteld. Dat werd door ons zeer gewaardeerd'. Vanaf 2 januari gaat hij dus verder met de vestiging aan de Taatedam. Daar zullen veel sportieve klanten hem ongetwijfeld weer weten te vinden. Internet kleedt steeds meer ondernemers uit. Daarom ook het ongewilde besluit van Pluimgraaff met de verkoop van modekleding te stoppen.

Voor de vestiging aan de Taatedam is Pluimgraaff nog op zoek naar een flexibele parttimer met name voor de zaterdag.