Mohamed el Osrouti strijd voor balbezit tegen Donny Verdam van Rijnsburgse Boys. | Foto: OrangePictures Foto: Cor de Mooy

Uien geven Quick Boys voetballes: 7-1

Voetbal n Quick Boys verloor met ruime cijfers van Rijnsburgse Boys dat de score al snel opende. Quick Boys kon die schade nog herstellen maar keek bij de rust aan tegen een 5-1 achterstand. In de tweede helft wist Rijnsburgse Boys de score op te hogen naar 7-1. Quick Boys leed een historische nederlaag.

Na de thuiswedstrijd tegen VVOG al met ruime cijfers te hebben verloren bleek het in de derby tegen Rijnsburgse Boys nog slechter te kunnen.
In een derby ligt alles anders, daar moet de focus liggen op het hoe dan ook winnen van de wedstrijd. Daar liet Rijnsburgse Boys geen gras over groeien. Al na drie minuten spelen profiteerde Joost Leonard van de hem geboden ruimte waardoor hij koppend doelman Kuipers kon passeren. Die schade wist Quick Boys al snel te herstellen toen Dennis van der Plas uit een kort genomen hoekschop de bal koppend langs doelman Van Nieuwkoop werkte. Kort daarop zou Jordy Groot met een afstandsschot over datzelfde doel schieten. Toen was het voorlopig wel gedaan met de dadendrang van de blauwwitten die moesten toezien hoe de thuisploeg aanzette om weer op voorsprong te komen.
Die hernieuwde voorsprong werd al na tien minuten spelen bereikt. Jeffrey Jongeneelen kon profiteren van een misverstand tussen Antony Bentem en doelman Raymond Kuipers en kon de bal in het lege doel plaatsen. Rijnsburgse Boys nam weer wat gas terug, er was voor een poosje een open wedstrijd met kansjes voor beide tegenstanders. Totdat Rijnsburgse Boys weer begon aan te dringen bij Quick Boys. Nadat eerst nog een doelpunt wegens buitenspel werd geannuleerd trof Joost Leonard weer doel nadat hij teveel ruimte kreeg om van veraf een doelpoging te wagen waarbij Raymon Kuipers weer werd gepasseerd.
Quick Boys leek zich te herpakken, ging aan het werk om de schade te herstellen maar schoot tekort in de afronding. Ook de afgedwongen vrije schoppen in de buurt van het strafschopgebied brachten Rijnsburgse Boys niet in de problemen. Met de rust in zicht wist Rijnsburg de problemen voor de blauwwitten nog verder te vergroten. Joel Tillema zou nog tweemaal doel treffen waardoor Quick Boys halverwege de wedstrijd al aankeek tegen een bijna niet meer te overbruggen achterstand.
Om een kentering te forceren waren Mohamed el Osrouti en Delano a Cohen, beiden weer na lange tijd in de basis gestart, in de kleedkamer achtergebleven. Hun vervangers waren Joey Ravensbergen en Jaap van der Plas. Ravensbergen ging de linksbackpositie invullen, Jordy Groot schoof door naar het middenveld.
Rijnsburgse Boys had de smaak te pakken en was op zoek naar een monsterscore. Joost Leonard zag zijn kopbal door de doelpaal gekeerd worden een paar minuten later ranselde doelman Kuijpers een doelpoging van Leonard uit het doel. Na ruim een kwartier spelen bezweek Quick Boys alsnog voor de druk van Rijnsburgse Boys, weer kreeg Joel Tillema heel erg veel ruimte waardoor hij koppend zijn derde doelpunt van de wedstrijd scoorde.
Quick Boys probeerde nog wat terug te doen. Eerst zag Jerghinio Sahadewsing zijn vrije schop tot hoekschop verwerkt worden, die bleef zonder gevolgen. In dezelfde wedstrijdfase bereidde Kenneth Misa Danso voor vanaf de linkerflank om vervolgens toe te zien hoe zijn medespelers geen kans zagen de bal in het doel te prikken.
Nog was de doelpuntenhonger van Rijnsburgse Boys niet gestild, de thuisploeg had geen kind meer aan de gasten die totaal geen vuist konden maken tegen een tegenstander die het merendeel van de onderlinge duels in het eigen voordeel konden beslechten. Met nog een tien minuten te spelen bepaalde invaller Martijn Tjon-A-Njoek op aangeven van Jeffrey Jongeneelen de uitslag op 7-1.