Sonja Kuijt, opgenomen in de selectie van Oranje, was topscoorster. | Foto: PR
Sonja Kuijt, opgenomen in de selectie van Oranje, was topscoorster. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Grasshoppers D1 pakken winst in Rotterdam

Basketbal n Solar-systemen Grasshoppers Dames 1 heeft afgelopen zaterdag in Rotterdam wederom een overwinning geboekt. Tegen F. Breeman BMW Rotterdam Basketball werd het 54-70.

Grasshoppers ging goed van start met een 10-0 run, maar de thuisploeg kon daarna aanhaken en aan het einde van de eerste periode was de stand 18-20.

Rotterdam kwam steeds beter in het spel en nam voor het einde van de tweede periode zelfs even de leiding. Een goede 7-0 run van de ploeg van Driessen en Allers zorgde er voor dat met een 30-34 voorsprong de kleedkamers kon worden opgezocht.

Solar-systemen kwam goed uit de kleedkamer. De meegereisde supporters waren getuige van enkele fraaie aanvallen en ook het rebounden, zowel aanvallend als verdedigend, was prima verzorgd. De derde periode werd afgesloten met een 40-50 voorsprong.

In het vierde kwart kon de Katwijkse ploeg de voorsprong verder uitbreiden. Op 3,5 minuut voor het einde met een stand van 47-66 op het bord was de druk eraf en kon de wedstrijd eenvoudig worden uitgespeeld. Dit zorgde uiteindelijk voor een eindstand van 54-70.

De volgende wedstrijd van Solar-systemen Grasshoppers is thuis op zaterdag 12 november tegen Dozy Den Helder. Aanvang 20.30 uur in sporthal Cleijn Duin.