De gemeente zoekt creatieve initiatieven voor de invulling van de Duinvallei. | Foto: Piet van Kampen
De gemeente zoekt creatieve initiatieven voor de invulling van de Duinvallei. | Foto: Piet van Kampen Foto: Cor de Mooy

Creatieve invulling Duinvallei

duinvallei n Het is een braakliggend terrein tussen de N206 en de woonwijk De Zanderij. De komende tien jaar zullen er zoals het nu voor staat geen woningen verrijzen. De gemeente heeft nu het plan bedacht om de burgers, instellingen en bedrijven mee te laten denken om deze plek (tijdelijk) een creatieve en nuttige invulling te geven.

Door Piet van Kampen

Het lijkt de omgekeerde wereld. Normaal komt de gemeente met bestemmingsplannen voor woningbouw of een bedrijventerrein en wordt de burger hiervan tijdens bijeenkomsten in kennis gesteld. Nu ligt de bal echter bij de bevolking. Elke inwoner of bedrijf mag mee denken over de juiste invulling van de Duinvallei want het zonde om dit gebied een aantal jaren onbenut te laten.
Wethouder Klaas Jan van der Bent: 'Dit is nu en mooie vorm van burgerparticipatie. Het is een open proces. De Katwijkers zijn een ondernemend volkje en kunnen met ideeën komen. Een spannend proces', blikt de bewindsman vooruit. 'Maar', zo stelt hij duidelijk, 'vanuit de ideeën moeten er ook concrete plannen komen die de initiatiefnemer ook moet kunnen bekostigen. De gemeente is in deze de partij die een en ander wel wil faciliteren maar er is geen potje voorhanden waaruit subsidie kan worden verleend'.


Qteam

Om het proces te structureren wordt er een Qteam gevormd. Een groep van 7-8 personen uit verschillende disciplines in de gemeente; burgers, ondernemers, verenigingen en het Welzijnskwartier. Bij het team kunnen alle initiatieven worden aangemeld. Let wel: met de financiële onderbouwing. Dit kan via www.initiatiefduinvallei.nl

Tot en met 31 januari kan een ieder zich aanmelden. Op zaterdag 26 november staat er een informatietent op het terrein waarin de mensen van het Qteam en de gemeente klaar staan om de nodige toelichting te geven. Dit is ook een ideale gelegenheid voor initiatiefnemers om onderling van gedachten te wisselen. Als na 31 januari er een concreet plan ligt om de invulling van het gebied te geven, wordt dit aan het college van B&W voorgelegd en deze kan dan groen licht geven.