René de Jager en Hans Guijt vieren hun 25-jarige samenwerking bij Ancora. | Foto: PR
René de Jager en Hans Guijt vieren hun 25-jarige samenwerking bij Ancora. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Zilver voor firmanten Ancora Adviesgroep

jubileum n 'We geven elkaar de ruimte en hebben beide ons eigen specialisme binnen het bedrijf'. Dit zegt Hans Guijt (53) een van de directeuren van Ancora Adviesgroep. Samen met compagnon Rene de Jager (56) vieren ze deze week het feit dat ze al 25 jaar samen een bedrijf runnen. 'We vertrouwen elkaar en zijn niet elkaars concurrenten', vult René aan.

In het statige sfeervolle kantoor aan de Wyborghstraat 1 laat het tweetal weten dat het best bijzonder is om al 25 jaar samen een bedrijf te runnen. Zo heeft Hans de verzekeringen en hypotheken onder zijn hoede, terwijl Rene de scepter zwaait over de makelaardij en de regiobank. 'Eigenlijk zijn we twee heel verschillende types, maar zitten op heel veel dingen op een lijn', vertelt Hans. 'We overleggen veel en vullen elkaar goed aan. Ik denk dat deze combinatie de kracht is van ons bedrijf,' aldus Rene.

'We zijn ooit begonnen aan de Zeeweg 165. Met 'we' bedoel ik Ancora, toen nog gerund door mijn vader, die met een accountantskantoor is begonnen', vertelt Rene. 'Maar omdat hij veel onroerend goed transacties begeleidde, besloot hij in 1972 ook te starten met een makelaarskantoor. Het was een enorme groeimarkt op dat moment. In de loop van de jaren ging het allemaal wat moeizamer, men moest als makelaar vooral etaleren om de woningen onder de aandacht van het publiek te brengen. Vandaar dat we begin jaren tachtig naar de Voorstraat 29 in Katwijk verhuisden. Daar midden in het winkelcentrum was er een goede gelegenheid om alles onder de aandacht van de mensen te brengen. Wat dat betreft is het nog steeds een schitterende locatie. We houden de etalages aan de Voorstraat 29 dan ook aan om ons woningaanbod ook daar onder de aandacht te blijven brengen', aldus René, die zelf al bijna veertig jaar in het vak zit. Ancora is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Dat betekent dat zij werken met gekwalificeerde makelaars.

Ook Hans beschikt over jarenlange ervaring en deskundigheid op het gebied van assurantiën en hypotheken. 'Ik heb bij verschillende grote verzekeringsmaatschappijen gewerkt en daar de verschillende disciplines tot mij genomen. In 1991 kreeg ik de kans compagnon bij Ancora te worden. Door de jaren heen heeft Ancora verschillende verzekeringskantoren overgenomen en zo hebben we portefeuille uitgebreid. De werkzaamheden rond assurantiën zijn door de jaren heen ook veranderd, waarbij het belang nu ligt bij het geven van een advies op maat. Per cliënt wordt gekeken welke risico's men loopt en welke producten daar bij passen', vertelt Hans.

Op het gebied van de makelaardij heeft Ancora ook last van de crisis gehad. Rene hierover: 'Maar omdat ons bedrijf nog drie andere disciplines heeft, hebben we dit aardig kunnen compenseren. We hebben een enorme voorraad woningen in ons bestand. En anno 2016 is de woningmarkt weer booming. In de goedkopere prijsklassen staan woningen niet lang te koop, en wordt er zelfs weer overboden. Ook het duurdere segment trekt aan. Er worden weer afspraken gemaakt voor bezichtigingen.'

De medewerkers van Ancora bestaan uit een team van deskundigen die elk vanuit hun eigen vakgebied en ervaring zorg dragen voor het maximale resultaat. Of het nu gaat om een woonhuis, bedrijfspand, levensverzekering. Doordat de vier disciplines van Ancora elkaar kunnen aanvullen en versterken, is de kwaliteit van de afzonderlijke adviezen optimaal.

Hans en René laten weten trots te zijn op deze mijlpaal en hun team van medewerkers. Het zilveren jubileum willen de firmanten dan ook met hen vieren. Daarom is het kantoor donderdag 10 en vrijdag 11 november gesloten. Maandag 14 november staat het team van adviseurs voor de cliënten weer paraat.


Opfrisbeurt voor Otto Baron

Verfbeurt n Drie dagen zijn ze bezig geweest, de vier jongens van ROC Mondriaan in Den Haag. Schuren, rollen, verven, en tussendoor nog aan kinderen uitleggen hoe het is om schilder te zijn.

Locatie Otto Baron van basisschool de Duinroos heeft een prima opfrisbeurt gekregen! Dit alles vond plaats in het kader van het Sikkens kleurinitiatief, waarbij leerlingschilders een ruimte van een basisschool verven. Dit project kent eigenlijk alleen winnaars: onze gang is prachtig geschilderd, de leerlingschilders hebben goed kunnen oefenen en de leerlingen hebben kunnen zien en horen wat het beroep van een schilder eigenlijk inhoudt. Op vrijdag hebben de leerlingschilders hun werk vol trots gepresenteerd aan de leerlingen, die vragen mochten stellen. Het was mooi om te zien hoe een achtjarig meisje aan zo'n stoere schilder vroeg wat voor schilderijen hij dan thuis maakte.

Leerling-schilders hebben de Duinroos van een nieuwe laag verf voorzien. | Foto: PR