Het tweede Sportgala wordt op 17 januari gehouden in het Dorpshuis te Valkenburg. | Foto: Treffend Beeld
Het tweede Sportgala wordt op 17 januari gehouden in het Dorpshuis te Valkenburg. | Foto: Treffend Beeld Foto: Cor de Mooy

Katwijkse Sportverkiezingen: een gala voor de Katwijkse sport

Sportgala n Wie zijn in 2016 de succesvolste sportvrouw en sportman uit Katwijk? Welke sportploeg is toonaangevend? Welk sporttalent brak er dit jaar door en welke sportinnovatie verdient het om in het zonnetje te worden gezet? Na het doorslaande succes van vorig jaar volgt nu de tweede editie van de Katwijkse sportverkiezingen.

Ook dit jaar krijgt iedereen de kans om zijn favorieten voor de sportverkiezing aan te dragen. Tot 30 november kunnen nominaties worden ingediend. Er zijn vijf verschillende categorieën: sportploeg, sportman, sportvrouw, belofte en sportinnovatie van het jaar. Die laatste prijs is voor een sportinitiatief in de brede zin van het woord, bijvoorbeeld om mensen in beweging te krijgen of een verrassende manier om sportaccommodaties te gebruiken.

Op vrijdagavond 27 januari worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het Sportgala in het Dorpshuis Valkenburg. Alle 70 verenigingen van onze gemeente worden niet alleen uitgenodigd om kandidaten voor de prijzen te nomineren, maar vanzelfsprekend ook om bij de gala-avond aanwezig te zijn. Met muziek, een hapje, een drankje en ook dit jaar weer gerenommeerde presentatoren, wordt het een gala voor de gehele Katwijkse sport, voor alle verenigingen en vooral voor de sporters.


Op initiatief van toenmalig wethouder Willem van Duin van Sport en Financiën werd vorig jaar voor het eerst in decennia weer een Katwijkse sportverkiezing georganiseerd. Tijdens een sfeervolle avond in een uitverkochte sporthal Cleijn Duyn, die live op RTV Katwijk werd uitgezonden en zo een breed publiek bereikte, maakten presentatoren Jack van Gelder en Krijn Schuitemaker de winnaars bekend.

Basketbal viel maar liefst drie keer in de prijzen. Grasshoppers Heren 1 werd ongeslagen kampioenschap van de Eerste Divisie en verdiende zo de titel sportploeg van het jaar. International en landskampioen Karin Kuyt werd verkozen tot meest waardevolle speelster van de finaleronde en op basis daarvan de beste sportvrouw. Jeugdinternational Fleur Kuyt won een medaille op Youth Olympics en werd daarmee de belofte van het jaar. Cem Senol, wereldkampioen zwaargewicht Shidokan karate, mocht zich sportman van 2015 noemen en het initiatief Katwijk Fietst bleek het meest innovatieve sportproject binnen de gemeentegrenzen.

Wie volgt deze prijswinnaars op? Nomineren kan tot woensdag 30 november, mail naar nominaties@sportverkiezingkatwijk.nl of kijk op www.sportverkiezingkatwijk.nl. Hier is ook meer informatie over de reglementen te lezen. Op basis van de nominaties worden de prijzen verdeeld door een vakkundige, en anonieme, jury. De prijzen worden op vrijdagavond 27 januari uitgereikt tijdens het Sportgala in het Dorpshuis Valkenburg.