Een serie van drie kookateliers gaat van start in De Schelp. | Foto: PR
Een serie van drie kookateliers gaat van start in De Schelp. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Kookatelier in de Schelp

koken n Welzijnskwartier Wijkwerk organiseer in samenwerking met Op de Kook Toe een workshop Kookatelier in Buurtcentrum de Schelp, Suurmondstraat 1.

Na succesvolle eerdere workshops van 'Op de Kook toe', een project van Diaconaal Centrum De Bakkerij in Leiden, wordt er op 18 en 25 november en 2 december alweer een vierde workshop gegeven met nieuwe recepten. Tijdens drie vrijdagen van 16.00 tot 19.00 uur leer je voor weinig geld een gezonde en lekkere maaltijd op tafel te zetten. Spelenderwijs steek je het nodige op over gezonde voeding, bewust boodschappen doen, de keuze van je ingrediënten en tips rond planning en bereiding. De kosten zijn € 5,- voor 3 bijeenkomsten en aanmelden kan tot 14 november.

Een gezonde en smakelijke maaltijd bereiden hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Bij mensen die alleen voor zichzelf een potje moeten koken, een dieet volgen, of het financieel niet breed hebben, verflauwt vaak het plezier om veel aandacht te besteden aan het bereiden van een maaltijd. Op de Kook toe brengt mensen bij elkaar om het plezier en de aandacht voor het koken van een gezonde maaltijd weer opnieuw te ontdekken. Het project Op de Kook toe verzorgt de Kookateliers in Leiden en de regio.

In 3 bijeenkomsten leer je hoe je gezond en goedkoop een lekkere maaltijd kunt bereiden. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema: 18 november - Voeding en gezondheid, kan gezond en goedkoop eten ook lekker zijn?; 25 november - Voeding en geld, moet je rijk zijn om gezond te kunnen koken?; 2 december: Voeding en zingeving, kan een andere kijk op eten je leven verrijken?

Iedere bijeenkomst wordt begonnen met een stukje theorie waar het thema met elkaar wordt besproken. Daarna wordt gezamenlijk een driegangenmenu bereid die met z'n allen wordt gegeten. Tijdens de maaltijd kunnen er vragen worden gesteld en ervaringen worden gedeeld.

Voor meer informatie of aanmelden kan je contact opnemen met Margriet Rous, tel. 8894461 of email margrietrous@welzijnskwartier.nl