Henriëtte voor het laatst achter de kersttafel.
Henriëtte voor het laatst achter de kersttafel. Foto: Cor de Mooy

De Deur van De Porseleinkast gaat dicht

sluiting n 'Een moeilijke beslissing maar het kan helaas niet anders'. Het klinkt met spijt in de stem van eigenaar Henriëtte van den Anker. Met het per 1 januari sluiten van De Porseleinkast verdwijnt er weer een speciaalzaak uit het Katwijkse winkelbestand.

Door Piet van Kampen

Het zou veel mooier zijn geweest als volgend jaar het 50-jarig jubileum van de winkel gevierd had kunnen worden maar dat zit er niet meer in. Henriëtte heeft het besluit bewust genomen. De toenemende bedrijfskosten dwongen haar hiertoe. Sinds het sluiten van de zaak bekend werd heeft zij al veel reacties van klanten gehad zoals 'Jammer, het wordt een gemis voor Katwijk. Dat doet je dan wel weer goed maar eigenlijk kan ik daar niets meer mee', zucht Henriëtte die een ondernemer in hart en nieren is. Om alleen of met een medewerkster verder te gaan was geen optie. 'Als een klant voor een koffiemachine komt vraagt dat heel veel uitleg en tijd. Die kwaliteit en aandacht kan ik dan niet meer geven'.


Webshop

Het ondernemersbloed blijft echter kriebelen en Henriëtte gaat wel verder met haar webshop zij het met een beperkter assortiment. Zij wil Katwijk en de Duin- en Bollenstreek blijven bedienen. 'De klanten kunnen per email of telefonisch advies vragen. Bij bestellingen vanaf € 30,- wordt het gratis thuisbezorgd. Ook met de losse koffie, thee en onderhoudsmiddelen blijf ik actief'. Klanten die huishoudelijke apparatuur bij haar hebben gekocht kunnen er van verzekerd zijn dat de garantie blijft.


Korting

De uitverkoop is inmiddels begonnen en op alle artikelen wordt 10% korting gegeven. 'Voorlopig kunnen de klanten dan nog de krenten uit de pap halen. Misschien dat dan later meer korting wordt gegeven op de producten die over blijven. Dat moet ik nog even bekijken'.


Speel samen de Bijbelquiz

Quiz n Op 9 november wordt in Katwijk de jaarlijkse Bijbelquiz van het Nederlands Bijbelgenootschap gespeeld. De quiz heeft als titel De Bijbel dichtbij. Presentator is Miep van der Woude.

Sinds de verschijning van de Nieuwe Bijbelvertaling in 2004 wordt er elk jaar rond de Nationale Bijbelzondag in veel plaatsen een bijbelquiz georganiseerd.
Teams van verschillende samenstelling spelen met elkaar een bijbelquiz vol humor, doordenkertjes en interessante weetjes. De quiz bestaat uit dertig meerkeuzevragen en een finaleronde.

Iedereen is welkom op woensdag 9 november in de Ontmoetingskerk. De avond begint om 20.00 en zal rond 22.00 uur afgelopen zijn. Toegang is gratis. Wel wordt er aandacht besteed aan het werk van het Nederlands Bijbelgenootschap en worden de deelnemers aan de quiz uitgenodigd het werk van het Bijbelgenootschap te steunen door lid te worden of een gift te geven.
Men kan zelf meedoen met de quiz, maar uiteraard ook als toeschouwer komen. Aanmelden kan tot maandag 7 november via klaasmollema@planet.nl of telefonisch Klaas Mollema, tel. 4018415.


Laat je fietslicht controleren

fietsverlichting n Op zaterdag 5 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren, weer een fietsverlichtingsactie. Bij de deelnemende rijwielhandelaren kun je op de actiedag jouw verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon.

In Katwijk vindt de fietsverlichtingsactie op 5 november plaats bij Tweewielershop Katwijk (Valkenburgseweg 30.

In de week van 7 t/m 12 november kun je ook nog bij de deelnemende rijwielhandelaren terecht. Zij geven dan 10% korting op de totale kosten (materiaal plus arbeidsloon) van reparatie van fietsverlichting.

De politie controleert in de donkere dagen vaker op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt € 55,-.

Afbeelding