November is de sportmaand voor ouderen bij Welzijnskwartier. | Foto: PR
November is de sportmaand voor ouderen bij Welzijnskwartier. | Foto: PR Foto: Cor de Mooy

Sportmaand voor ouderen in Katwijk

seniorensport n In de maand november staan de deuren open en kan men kennismaken met sport op verschillende plekken in Katwijk. In het overzicht is te zien waar men in Katwijk terecht kunt om actief te bewegen.

We hoeven het niet onder stoelen of banken te schuiven, we weten allemaal dat het goed is om te bewegen. Soms is de stap naar de sportvereniging of naar het wijkcentrum heel klein en moet men gewoon gaan. Niemand is te oud om te bewegen. Welzijnskwartier vindt fit blijven door samen eenvoudige oefeningen te doen belangrijk. Men kan weer zelf boodschappen doen, zelf het haar kammen en nog veel meer zonder dat men voor de simpele dagelijkse dingen iedereen moet vragen.


Wilt u wat fanatieker, dan gaat u ook wat meer aan uw conditie werken. We worden fitter, kunnen langer wandelen en fietsen en vinden het ook nog gezellig om met elkaar te kletsen onder het genot van een kopje koffie. Onze beweegactiviteiten op muziek, volksdansen, tai chi en line dance zijn zeker een aanrader.


Bent u nog behoorlijk sportief, maar heeft u af en toe wel eens last van een blessure, dan kunt u nog steeds sportief sporten. Bij ons is dat de fitheidsklasse 'fitst'. De sportverenigingen zetten de deur open in de maand november om vrijblijvend kennis te maken met verschillende sporten. In het overzicht kan men alle tijden en locaties vinden. De tafeltennisvereniging, badminton, en verschillende gymverenigingen zetten de deur open.


Nieuwsgierig naar onze beweegmogelijkheden voor 55-plussers, dus ook als men 80 is, ga kijken en grijp uw kans om een paar keer gratis mee te doen met de beweegactiviteiten voor ouderen in Katwijk.


Meer informatie bij het Welzijnskwartier, tel. 4033323 of saskiakoster@welzijnskwartier.nl