Het bestuur bestaande uit Freek Huitenga, Willem van Rijn, Willem Guijt, Leo Kruger en Dick van der Bent. | Foto: Piet van Kampen
Het bestuur bestaande uit Freek Huitenga, Willem van Rijn, Willem Guijt, Leo Kruger en Dick van der Bent. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Tweede Sportgala is in de maak

Sport n Was het vorig jaar nog officieus toen een aantal vrijwilligers het eerste Sportgala in Katwijk organiseerde, sinds 21 oktober vormt een enthousiast vijftal het bestuur van de nu officiële Stichting Sportpromotie Katwijk.

Het zijn Willem Guijt (voorzitter), Freek Huitenga (secretaris/penningmeester), Willem van Rijn, Dick van der Bent en Leo Kruger. Na het succes van vorig jaar is men bezig het tweede Sportgala te organiseren dat ergens in januari zijn gaan plaatsvinden.

'Maar dat is niet alleen onze doelstelling. Wij willen de sport in Katwijk in de breedte gaan promoten en sporters met elkaar verbinden', licht Willem van Rijn toe. 'Evenementen organiseren waar sporters elkaar kunnen treffen'. Er wacht de mannen dus een mooie uitdaging want sporten verbindt de mensen inderdaad met elkaar. Uiteraard binnen hun eigen vereniging en discipline maar een kruisbestuiving tussen de diverse sportverenigingen zou – behalve de beoogde band – ook nog wel eens nieuwe perspectieven op kunnen leveren.

De enthousiaste bestuursleden kunnen aan de bak om sport minnend Katwijk nieuwe impulsen en stimulansen te geven.